USKLADIMO FREKVENCIJE

Mladi županjski rukometaši plasirali se na državnu smotru

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

U tijeku su sportska natjecanja osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske, u kojima se biraju najtalentiraniji i najuporniji, oni najbolji. Osnovna škola Ivan Kozarac nastupila je na regionalnom natjecanju u Slavonskom Brodu i ostvarila zapažen i sjajan rezultat. Naime, rukometaši, dečki sedmih i osmih razreda, pod vodstvom profesora Luke Hubera plasirali su se na državnu smotru, u jakoj konkurenciji Našica, Požege i Slavonskog Broda.

''Ključ pobjede sjajna obrana''

U prvoj utakmici nadigrali su vršnjake iz Požege rezultatom 18:10, a u  borbenom i neizvjesnom finalu pobijedili su ekipu iz Našica, koju su većinom činili dečki koji treniraju u prvoligaškom klubu RK Nexe Našice, koji se natječe i u Europi, čime je ova pobjeda dobila i dodatnu vrijednost. U županjskoj ekipi također su dečki koji već tri ili četiri godine, kako koji, treniraju u RK Županja, s profesorom Krešimirom Pavičićem.

Zadovoljstvo pokazanim iskazuje profesor Huber: ''U finalu smo odigrali pravu mušku utakmicu, a ključ pobjede i plasmana dalje leži u sjajnoj obrani. Malo jesmo iznenađeni ovako odličnim rezultatom, ali moram naglasiti da smo cijelo vrijeme imali podršku roditelja, a moji igrači i ja smo vjerovali da možemo postići pravi rezultat, što smo i napravili.''

Za ekipu Osnovne škole Ivana Kozarca, na regionalnom natjecanju igrali su Zvonimir Filipović (C), Damir Klaić, Karlo Kelava, Marko Didović, Luka Oršolić, Filip Jovanić, Dominik Vincetić, Hrvoje Čolakovac, Ilija Miličić, Luka Jagarinac, Mijo Jelečević, Jakov Begić, a nedostajali su Mihael Marić i Jadran Klajić.

Najbolji od najboljih biraju se u Poreču 26.,27. i 28. travnja, gdje će mladi županjski rukometaši imati što pokazati. 

Hitovi: 3299