USKLADIMO FREKVENCIJE

Remi na ''Mestalji''

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GRANIČAR  -  OTOK  1  :  1   (0 : 0)

ŽUPANJA – Pomoćni teren „ Mestalja“ – Spomen stadiona Prve nogometne lopte u Hrvatskoj-Županja. Vrijeme: hladno i kišovito. Teren: dobar za igru. Gledatelja: 80. Sudac: Ivan Toman ( Štitar). Strijelci: O : 1 Baković (50), 1 : 1 Mišković ( 80).

GRANIČAR: Lešić, Kegalj, Mauer, Stojanović, Filipović, Tomšić, Prkić, Miličević, Draganović, Leutar, Kvesić. Još su igrali: Primeća, Šumanovac, Kučinić, Mišković, Prgomet, Cerovski, Galović. Trener: Hrvoje Bušić, trener vratara: Momir Sušac.

OTOK: Junuzović, Divković, Šarić, Tucaković, Čavlović, Pulić, I. Storjak, Šer, Blašković, Baković, Matanović. Još su igrali: D. Storjak, Ljubić, Jakšić, Škrobo, Peranović, Brešaković. Trener: Mario Đuraković, pomoćni trener: Željko Grgić.

Prvu utakmicu su ova dva kluba igrali u Otoku, a pobjedu 3 : 2 je zabilježio Graničar. Ova uzvratna utakmica je počela minutom šutnje za nikad prežaljenog Josipa Lastavicu. Na dresovima crni flor. „ Našeg suigrača i velikog prijatelja uvijek ćemo se sjećati. Na ovom igralištu je odigrao Josip svoju posljednju utakmicu, a dan poslije tragično preminuo.“ rekao je kapetan Graničara Dejan Draganović.

Na utakmici vidjelo se da su obje momčadi stekle potrebnu kondiciju i uigranost za skore borbe za bodove. Izglednije prilike su imali gosti koji ih u prvom poluvremenu nisu iskoristili pa čak ni kazneni udarac u 40 minuti kad je udarac Tomislava Šarića obranio vratar Graničara Bruno Lešić. U 48 minuti Stojanović je pucao glavom loptu koju čupa Junuzović. Dva minuta kasnije poslije kornera sa lijeve strane lopta dolazi do pred gol domaćih u mrežu je u 50 minuti šalje Danijel Baković 0 : 1. U 55. domaći traže kazneni udarac zbog prekršaja na Prkiću, u 63. to čini i Otok poslije prekršaja na I. Storjaku. Graničar u pokušajima da izjednači uspijeva, nakon što je Miroslav Prkić na lijevoj strani izlomio obranu gostiju i dao loptu „džokeru“ trenera Bušića mladom Karlu Miškoviću koji postiže gol i konačni rezultat 1  : 1. U utorak 21. veljače u 15,30 sati u Županji nova provjera sa Slavoncem iz Komletinaca, a u subotu generalka sa Diljom iz Vinkovaca na istom igralištu. Otok u utorak kod kuće igra s Lovorom iz Nijemaca.

 

Hitovi: 270