USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjci proslavili Hajdukov 106. rođendan

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

''Moredu krepat svi kralji i cari, Ajduk će ostat'', slavna je Meštrova rečenica iz Velog Mista, a naši Županjci, iz Društva prijatelja Hajduka dodaju i da će Hajduk živjeti vječno. Hajduk je obilježio jučer 106. godina postojanja, starac s mora koji se ne da godinama, a za to ima i sjajan razlog, vojsku svoje djece, njih trenutno 18.000 učlanjenih u Hajduk.

Njih 240 trenutno je učlanjeno u županjsku podružnicu Hajduka, a oko 40-ak ih se jučer skupilo i obilježilo rođendan: ''Ispalo je skroz spontano, dobili smo ideju nekoliko dana prije i prvi puta na ovaj način proslavili Hajdukov rođendan u Županji. Prvo smo na terenu RNK Sladorana odigrali međusobnu utakmicu, došli su nam i prijatelji iz Domaljevca, Slavonskog Broda, Privlake, Vrbanje, Gradišta i Strošinaca, uz nas Županjce, a kasnije smo se družilii dogovarali daljnje aktivnosti'', govori nam Mario Vukorep, član Nadzornog odbora DPH Županja i dugogodišnji navijač Hajduka.


Sljedeće godine planiraju još veću i bolju feštu, od ovoga će, kako najavljuju, uz pomoć ostalih podružnica napraviti još jednu lijepu tradiciju, te na taj način još jednom dokazati da je Meštar bio u pravu.


Hitovi: 1092