USKLADIMO FREKVENCIJE

ŽUPANJA, PRVA NOGOMETNA LOPTA U HRVATSKOJ, OBLJETNICE UTKANE U MONOGAFIJU AUTORA ZVONIMIRA STJEPANOVIĆA

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac
Nogometni klub Graničar Županja, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Županjac su znalački organizirali svečanu proslavu obilježavanja 140 godina igranja nogometa u Hrvatskoj i 100 godina Nogometnog kluba GraničarZa glavnim stolom ispred pozornice u Dvorani Mladost bilo je počasno mjesto za predsjednike ovog uzornog kluba. Hvale vrijedan čin, jer su to zaslužili kao i priznanje koje su primili. Pljeskom su pozdravljeni na svečanosti koju je biranim riječima otvorio predsjednik kluba Tomislav Županjac. Na svečanoj sjednici su nazočili i svojom nazočnošću uveličali i posebnu dimenziju dali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, te Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, gospodin Tomislav Družek, državni tajnik u ministarstvu turizma i športa, župan VSŽ gospodin Damir Dekanić koji je kreativno u svom govoru povezao slavonske šume i šport. Predsjednik ŽNS VS gospodina Josip Kuterovac je uručio prigodne poklone klubu slavljeniku. Na pozornici je bila sačuvana lopta raritet nogometa u Hrvata.
Bez lopte se nije moglo ni ovog kišnog i prohladnog dana kada su na travnjaku svoje znanje i pokazale momčadi u sportskom dijelu jubileja. Nastupile su izabrane momčadi Vatrenih, Humanitarnih zvijezda i Zvijezda ŽNS VS. Sve ekipe i nogometaši su pokazali zašto vole ovu najvažniju sporednu stvar na svijetu NOGOMET. Utakmica Vatrenih i ŽNS VS završila je O : 1 zgoditkom Perice Bijeljića. U drugoj utakmici Vatreni- Humanitarne zvijezde rezultat 4 : 1 sa dva zgoditka Mate Neretljaka, a po jednog Roberta Špehara i Petra Tomića, a gol za Humane zvijezde je djelo Miroslava Bićanića. U trećoj utakmici izabrana vrsta ŽNS VS pobijedila je Humane zvijezde 4 : 1 zgodicima Petra Tomića, Tomislava Pavičića, Perice Bijeljića i Tomislava Dabre, dok je pogodak za Humane zvijezde postigao Boris Živković. Na zadovoljstvo svih momčadi suci: Kruno Šarić, Marko Nikolić i Tomislav Šiklić bili su više nego odlični.
Kruna programa bilo je u dvorani Mladost, predstavljanje monografije „100 godina Graničara iz Županje i 140 godina igranja nogometa u Hrvatskoj „. Gospoda autor Zvonimir Stjepanović i Iva Oršolić su bliskim i nadahnutim razgovorom proveli nazočne u dvorani kroz ono što je utkano u ovo kapitalno djelo.


Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hitovi: 44