USKLADIMO FREKVENCIJE

„Memorijal Josipa – čika Jose Lončarevića 2021.”

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Povodom obilježavanja Dana Grada Županje, u subotu, 21. kolovoza 2021. godine na rijeci Savi u Županji održano je tradicionalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Održavanje ovog natjecanja, u okviru javnih potreba u sportu, sufinancirao je Grad Županja. Ove godine izostale su ekipe iz Bosne i Hercegovine tako da je na Memorijalu nastupilo 17 ekipa iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Dugotrajna velika vrućina i iznimno nizak vodostaj rijeke Save utjecali su na ukupno skroman ulov, no najbolji su uspjeli izvući maksimum potreban za osvajanje odličja.

Prvo mjesto ekipno, pokal i veliki prelazni pokal uvjerljivo je osvojila ekipa Sava veterani Županja sa 11 bodova. Za ekipu su nastupili Antun Malbašić, Damir Parmać i Vlado Ivanković. Ova ekipa bila je pobjednik Memorijala i 2019. godine.

Drugo mjesto ekipno sa 14 bodova osvojila je ekipa Esseker Osijek sa 14. bodova. Za ekipu su nastupili Kristijan Vašarević, Željko Matanović i Damir Tretinjak.

Treće mjesto ekipno osvojila je ekipa Željezničar Vinkovci sa 15 bodova. Za ekipu su nastupili Antun Butorac, Ivan Cenić i Stanko Butorac.

U pojedinačnom plasmanu po sektorima rezultati su slijedeći:

Sektor A

1. Kristijan Vašarević

2. Dominik Runjaić

3. Amir Muharemović

 

Sektor B

1.Stanislav Mijić

2. Mladen Dogan

3. Antun Butorac

 

Sektor C

1. Antun Malbašić

2. Zvonko Maršić

3. Ivan Cenić

ŠRD Sava Županja nagradila je prigodnim nagradama po 5 natjecatelja u svakom sektoru, generalnim medaljama, sektorskim medaljama, i nagradama u ribolovnom priboru.

 

U pojedinačnom generalnom plasmanu pobjednik ovogodišnjeg Memorijala je Kristijan Vašarević, Esseker Osijek, pobjednik u sektoru A s ulovom od 3.500 grama.

 

Stanislav Mijić član ekipe Virovi Bošnjaci, pobjednik je u sektoru B s ulovom od 2.625 grama te je u generalnom plasmanu zauzeo drugo mjesto.

 

Antun Malbašić, član ekipe Sava veterani Županja, pobjednik u sektoru C s ulovom od 1992 grama osvojio je treće mjesto generalno.

 

Proglašenju rezultata i uručenju pokala, medalja i nagrada nazočila je obitelj Čika Jose Lončarevića, kćerke Damjanka Pavić i Marlena Lončarević i sin Kuzman Lončarević, te Damir Juzbašić, gradonačelnik Grada Županja i Petar Buljević, zamjenik gradonačelnika Grada Županja.

Gradonačelnik Grada Županja uručio je pobjedničkoj ekipi Sava veterani Županja pokal u trajno vlasništvo, a Kuzman Lončarević ispred obitelji, veliki prelazni pokal koji će godinu dana krasiti prostorije ŠRD „Sava“ Županja.

 

 

 

ŠRD „Sava” Županja

Hitovi: 72