USKLADIMO FREKVENCIJE

Počele pripreme NK Graničar Županja

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac


33 NOGOMETAŠA ĆE ODRADITI 38 AKTIVNOSTI 

ŽUPANJA – Pola godine igranja u III. HNL – istok


NK Graničar iz Županje je stekao korisno iskustvo za novu sezonu 2020./ 2021. U prekinutom natjecanju zbog korona virusa poslije 17 odigranih kola Graničar je završio u zlatnoj sredini sa 27 bodova. U vrijeme stanke bilo je nekoliko okupljanja i potom odmor. U nedjelju 5. srpnja predivan zeleni travnati tepih, lijepo vrijeme i čelnici kluba su dočekali nogometaše. Davor Miličević, predsjednik kluba je pozdravio igrače i zaželio uspješan rad. „ U ovim okolnostima korone ne znamo što će biti, ali znamo da se moramo dobro pripremiti. Ocjena trenera je da ste vi toliko dobri da ne treba dirati postojeću harmoniju momčadi koju imamo u klubu. Vratio nam se iz Cibalije Albert Vincetić što je izuzetno dobro. Krećemo od danas do 15. kolovoza kada startamo u borbu za bodove u konkurenciji 18 klubova. Slažite se međusobno, jer pet igrača se može mijenjati u tijeku utakmice pa će te svi imati priliku igrati. Stadion je lijep, ali se i dalje uređuje. Planiranu proslavu 100 godina Graničara i 140 godina Prve nogometne lopte u Hrvatskoj smo pomjerili za 2021. zbog korone. Cilj nam je u ligi biti među prvih pet na tablici, jer se slijedeće godine formira novi ustroj III. HNL. Zajedno cilj možemo ostvariti.“ rekao je predsjednik Miličević.

Mijo Ćošković, dopredsjednik je biranim riječima pozdravio igrače i trenere Dražena Ilića, Ivana Prnjak i Momira Sušac. „ Radimo kao da neće biti nikakvih problema. Vi mladi ljudi prilagodite se uvjetima koji nas prate zbog vašeg zdravlja. Sve ćemo rješavati ma relaciji treneri- uprava.“ naglasio je Ćošković.

Glavni trener Dražen Ilić je između ostalog istaknuo da se četiri mjeseca nije ozbiljno radilo i nastavio: „ Nadam se da ćemo imati normalan trenažni proces. Po planu i programu odraditi ćemo 38 aktivnosti do početka prvenstva koje kreće sredinom kolovoza. Na prozivku se odzvalo 26 igrača, a sedam je opravdalo izostanak. Ukupno je 33 igrača što daje nadu da ćemo odraditi pripreme kvalitetno. Iskustvo od pola godine igranja u našem rangu je dragocjeno. Vjerujem da će Graničar biti jedan od važnijih čimbenika u ligi. Igračka okosnica je prošlogodišnja ekipa, a pojačanje je povratnik iz Cibalije Albert Vincetić, a Dražen Šibalić koji bio značajna poluga u momčadi je na svoj zahtjev otišao“ rekao je trener Ilić. Prvi ogled je predviđen 15. srpnja u Županji sa premijer ligašem Slobodom iz Tuzle, pa slijede utakmice sa BSK-om Bijelo Brdo, Cibalija, finale KUP-a ŽNS VS, Kup utakmica NSŽ, utakmica sa Vuteks-Slogom, HNK Vukovar 91, 2. kolo KUP-a i generalka sa Bedemom iz Ivankova.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Hitovi: 128