USKLADIMO FREKVENCIJE

Memorijalna utakmica u znak sjećanja na Matiju Komadina: Nogometaši posjetili Matišin i grobove preminulih igrača

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

RAJEVO  SELO – Točno prije 25 godina preminuo je Mato „ Matiša“ Komadina koji je obnašao u NK RAŠK u Rajevom Selu brojne dužnosti koje je sa radošću uspješno obavljao, a sve sa ciljem da se nogomet nastavi u ovom lijepom selu na lijevoj obali Save.Nogometni klub je osnovan 1932. i pa će 2022. obilježiti 90. obljetnicu. Na igralištu pored Save uvijek se igrao dobar nogomet u okrilju plemenitih žitelja ovog mjesta čije ime asocira na RAJ. Selo je imalo luku na Savi, fešteraj, bogate trgovce od Jevreja čiji se spomenici mogu naći na groblju i poznati i priznati Rajevčani. S razlogom izdvajamo duhovnog prvaka 18. stoljeća u Habsburškoj Monarhiji Stjepana Adžić, eruditni pjesnik, latinist, doktor teologije, svećenik u zvanju kanonika, vanjski vikar pečuškog biskupa za slavonske župe, rektor Pečuškoga sjemeništa napisali su istraživači njegovog života i djela. Ovo sam napisao u kontekstu što je kasnije iz obitelji Adžić bio je nogometaš Mile Adžić koje je igrao za Građanski u Zagrebu i Dinamo u Vinkovcima. Spomenimo Zlatka Bijelić, Gabrijela Breškić... Davora Komadinu i njegovog oca Matišu kojeg se sjećaju Rajevčani koji je preminuo 14. listopada 1995. koliko ga cijene pokazuje i ovako veliki broj ljubitelja nogometa koji se okupio na groblju gdje su izmolili očenaš, zapalili svijeće i položili cvijeće na njegov grob i grobove pokojnih igrača RAŠK-a svih generacija.

Na igralištu su bile dvije momčadi koje su odigrale prijateljsku utakmicu na ovom 11-tom skupu sjećanja za Matišu. Utakmicu je sudio: Drago Lucić, a igrali su seniori u sastavu: Marić, Rusi, Hudobec, Tomić, I. Lučić, F. Lučić, Eslar, Hovanjec, Lucić, Džunja, Bašić, Džonlić. Trener: Luka Lučić.
Za Veterane su igrali: Matijašević, Begić, Janjić, L. Lučić, Z. Lučić, Breškić, Ostojić, Jurić, Z. Pezerović, Marojević, E. Pezerović, Komadina. Trener: Gabrijel Breškić.
Rezultat je 8 : 2 ( 2 : 0) za Seniorsku momčad zgoditke su postigli: Eslar 5, po jedan Rusi, Hovanjec i Bašić, a za Veterane: Komadina i Pezerović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac
Hitovi: 91