USKLADIMO FREKVENCIJE

Košarkašice i košarkašice Županje poraženi u Osijeku i Belišću

Kategorija: /
Županjska košarka ovog je vikenda upisala dva poraza. Košarkašice kadetkinje poražene su na domaćem terenu, a bolja je bila osječka Mursa, dok su seniori upisali težak poraz gostujući u Belišću.

 
Košarkaši Županje poraženi su na gostovanju u Belišću od istoimene ekipe rezultatom 107-52 (25-10,28-9,24-9, 30-14). Najbolji strijelac u redovima Županjaca bio je Filip Labrtić s 18 poena, dok je osam upisao Josip Mirtović. U strijelce su se upisali i Filip Oršolić, Anton Mićanović, Ilija Benković i Matej Kuprešak, a još su igrali Marko Gvozdić i Borna Filipović.
 
Seniori nakon sedam odigranih kola na tablici drže šesto mjesto, s omjerom četiri pobjede i tri poraza.

Mursa nadigrala Županju 
 
Kadetkinje su u drugom kolu poražene od Osječanki, a rezultat je bio 31-69 ( 3-19,12-15,2-21,14-14).
 
''Drugo kolo i novi poraz, realno gledajući ekipa Murse je bolja i jača ekipa od nas, jednostavno su od samog početka dominirale i postepeno povećavale prednost. Pokušali smo sve što smo mogli no nije išlo. Potrebno je reći i da smo ponovo igrali oslabljeni i to bez četiri standardne igračice. Ovo nam je prva sezona u kadetskoj ligi i za većinu igračica i prvo ovakvo natjecanje, tako da se ove godine učimo da bismo narednih godina postizali bolje rezultate'', rekao je trener Robert Herman.
Koševe su postigle Nikolina Gagulić (13), Tea Josipović (5), Doria Arnautalić (5), Irena Cegledi, Dora Žigmundovac, Ana Blumenšajn i Laura Novakovič po 2, a još su igrale Ema Gloković, Iva Bilić, Lea Ćorluka, Lucija Bunardžija.


Hitovi: 591