USKLADIMO FREKVENCIJE

Masters turnir u klasičnom pikadu-Regija Slavonija

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

O novostima u pikado natjecanjima i radu našeg saveza razgovarali smo s Draženom Lukićem, dopredsjednikom Pikado saveza Vukovarsko-srijemske županije koji kaže kako je najvažnije da je u natjecateljski kalendar uvršten i Masters turnire u klasičnom pikadu.
Budući se sva ostala natjecanja pod okriljem saveza igraju na elektronskom pikadu, ovo je lijepo osvježenje, kaže Lukić.
Hrvatski pikado savez je prošle godine primljen u punopravno članstvo Svjetske pikado organizacije(WDF), i samim time obavezan je i Pikado savez VSŽ imati i natjecanja u klasičnom pikadu.

Posebno nas raduje što je vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na svojoj sjednici, donijelo odluku o nomenklaturi temeljem članstva HPS-a u WDF-u. Ovom odlukom svim registriranim pikado igračima u Hrvatskoj, odobrena je kategorizacija sportaša, sukladno pravilima HOO-a.
Odigravanje turnira u klasičnom pikadu u Hrvatskoj, podijeljeno je na četiri regije ( Zagreb, Rijeka, Dalmacija, Slavonija), tako da PS VSŽ turnire organizira zajedno sa kolegama iz Pikado saveza Brodsko-posavske županije. Ukupno su četiri turnira, a prvi u nizu, odigran je 18. siječnja u Slavonskom Brodu. Drugi turnir će se također održati u BPŽ-e, a treći i četvrti organizirati će naš PS VSŽ.
Prvi turnir održan u Slavonskom Brodu nastupila su 44 igrača, što je za prvi turnir u ovakvom obliku, zadovoljavajuća brojka. Same reakcije među igračima su odlične, što je pokazatelj, da bi i klasični pikado mogao zaživjeti u našoj regiji, jednako kao i elektronski. Raduje i činjenica
da će četiri najbolje plasirana igrača, sa ovih turnira, osigurati plasman na pojedinačno prvenstvo Hrvatske u klasičnom pikadu.
 
Stjepan Bogutovac
Hitovi: 412