USKLADIMO FREKVENCIJE

MEĐUNRODNI ŠAHOVSKI TURNIR 25. OPEN BOŠNJACI : 142 SUDIONIKA TURNIRA

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac


BOŠNJACI – Organizator Šahovski klub „ Bošnjaci“ uz potporu Općine Bošnjaci i sponzora učinio je sve na zavidnoj razini da ovaj jubilarni 25. Open – Međunarodni šahovski turnir bude upamćen.


Od novina izdvajam što je poseban 1. Međunarodni kadetski open Bošnjaci U – 16 okupio 41-og mladog šahistu i šahistkinju, a onaj veći dio dvorane pripao je za seniorke i seniore njih 121. Ukupno u dvorani koju samo Bošnjačanke i Bošnjačani znaju ručnim radovima oplemeniti. Lijepo za oko i ugodno za boravak od 3. do 9. siječnja 2020. Na svečanom otvaranju turnira Biljana Golubičić, direktorica turnira je pozdravljajući nazočne naglasila su Bošnjaci kao relativno mala sredina kada je šah u pitanju svrstana rame uz rame sa Zagrebom, Zadrom i Pulom među šahovske sredine svojim Openom koji traje već 25 godina.

Otvaranju su nazočili i Josip Šumanovac, predsjednik OV, Ivan Jelić, predsjednik ŠK Bošnjaci, Krunoslav Lešić, glavni sudac Opena, načelnik Općine Bošnjaci gospodin Andrija Juzbašić je proglasio turnir otvorenim uz želju na uspjeh sudionika. Suci su pored Krunoslava Lešića, Andrija Babić, Ivica Leaković i Adam Ilišević. Na turniru su igrala tri velemajstora, 11 Fide majstora, sedam međunarodnih majstora i drugi igrači iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Poslije odigranih 9. kola u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole „ Fra. Bernardina Tome Leaković“, svečanost proglašenja je bila u Domu kulture Bošnjaci.

Predsjednik Ivan Jelić je posebno naglasio da su na ovom jubilarnom 25. Openu, odigrana tri turnira Open, 1. Međunarodni kadetski Open U-16 i Blic turnir. Nagradni fond Opena je bio 41.100 kuna, a kadetski 2.700 kuna. Pobjednik Opena je IM Zoran Runić iz Bijeljine ( BiH) sa 7,5 bodova i nagradom od 6.500 kuna, velemajstori Ivan Žaja (CRO) sa 7,5 bodova je drugi sa nagradom 5.000 kuna i Nenad Ferčec ( CRO) sa 7 bodova i nagradom od 3.700 kuna.

U konkurenciji žena 1. WGM Mirjana Nedić sa 6 bodova nagrada 1.600, 2. Noemi Bedić 5 bodova i nagrada 1.200, 3. Ivana Mikić sa 4,5 boda i 800 kuna, članica ŠK Sladorana Županja. Kadeti: 1.Fran Mandarić sa 8,5 bodova ( Strizivojna), 2. Nikola Konjević sa 7,5 bodova ( Županja), 3. Ivan Neferanović sa 7 bodova ( Vinkovci).

Tekst i slike Stjepan BogutovacHitovi: 308