USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjka Ana Bjelobradić upisala prve koševe za ŽKK Zagreb nakon odlaska na studij u metropolu

Kategorija: /

 

  

''Nisam mogla odustati od košarke, previše ju volim''

Bivša igračica Ženskog košarkaškog kluba Županja, Ana Bjelobradić, odigrala je svoju prvu utakmicu u Zagrebu, od kada je otišla studirati, upisavši svoj prvi i zapravo jedini izbor – Kineziološki  fakultet. Ana košarku trenira  12 godina, od predškolske dobi, a prošle godine imala je prvu godinu pauze:

Mislila sam da neću stići uz fakultet i trenirati, ali sam onda shvatila da košarku previše volim da odustanem od toga. Javila sam se jednom od trenera s kojima sam u Županji radila, Robertu Hermanu koji je sa svojim poznanikom dogovorio da razgovaram sa Đurom Simonom, mojim sadašnjim trenerom.

Zadovoljna radom u klubu

Otac našeg reprezentativca, bivšeg Zagrebovog košarkaša i trener U-18 ženske reprezentacije prepoznao je potencijal Županjke i odmah ju stavio u početni sastav. Ana je nedavno debitirala, a u dva nastupa za ŽKK Zagreb, u A2 ligi je upisala 20 koševa. Za nju je ovo stepenica više, što se tiče ranga lige, ali i uvjeta treniranja:

Imam treninge pet puta tjedno, duži su u odnosu na treninge u Županji i češći, a subotom igramo utakmice. S nama, osim Simona rade još dva trenera, a sad nam treba doći i fizioterapeut. Jako sam zadovoljna radom u klubu, atmosfera je opuštena, ekipa je super, a cure su od  samog početka prema meni korektne.

Klub je od prošle godine u određenim problemima i u ovoj sezoni im je cilj stabilizacija, stvaranje nove ekipe i selekcija, a sljedeće godine napadaju prvu ligu.  Anin cilj je ostati u košarci, igrat će kaže dok noge budu igrale, a vjeruje da će kroz nekoliko godina želju da postane trenerica pretvoriti  u realnost.

 

  

Marija Pastuović

 

Hitovi: 493