USKLADIMO FREKVENCIJE

KOŠARKA : KK ŽUPANJA – KK SAMOBOR 66 : 71

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

U Hrvatskom košarkaškom savezu za 16 klubova održan je ždrijeb za KUP Krešimira Ćosić. U I. krugu koji se igrao jučer 27. studenog u Županji su pred solidno popunjenom gledalištem u dvorani Gimnazije igrali KK Županja ( igra u II košarkaško ligi Slavonije i Baranje i pobjednik je ovog KUP-a Regije istok 2019/2020) i KK Samobor ( igra u I ligi Hrvatske).

Želja Županjaca je bila da i ove sezone KUP- a ostvare prošlogodišnji uspjeh. Trener domaće momčadi Sanjin Kalajica je za ovu utakmicu imao igrače koji su postigli koševe: Ivan Stjepanović 21, Alan Mesić 11, Bruno Bilić i Luka Špehar po 10, Ivan Erslan i Marin Tomić po 6, Ivan Gvozdić 2, u sastavu su bili i: Luka Bušić, Arian Kovačević, Nikša Đuraković, Anđelko Župarić i Kristian Kobaš. Za Samobor su igrali: Marin Mihalić 19, Nikola Ivanković 15, Lovro Mandalinić 13, Filip Radulović 11, Mateo  Gionechetti Prahin 6, Lovre Paleka 5, Bruno Levanić-Kutin 2, igrali i Marko Montana , Roko Sedlar. Trener ranije poznati Hrvatski reprezentativac Zdravko Radulović koji nam je o utakmici i domaćoj momčadi rekao:

„ Teška utakmica. Ovo je za moje mlade igrače veliko iskustvo. Mislim da je utakmica kvalitetom bila loša. Mi smo bili bolji i zasluženo smo pobijedili. Idemo u slijedeći krug i to je najvažnije. U Županji sam bio prije 10 godina, kada sam vodio Vibonu, tu su moji prijatelji. Ovo je sportski grad i trebali bi veći klubovi da gostuju ovdje češće radi popularizacije košarke.“

 

Trener KK Županje Sanjin Kalajica kaže: „ KK Samobor je rang više i treniraju više nego mi. To se vidjelo u prvom poluvremenu kada smo promašili puno zicera iz polu prilika i prilika što su gosti iskoristili. Tada su poveli i pobjegli su nam na kraju prvog dijela. Mi smo se borili sa ovim fondom igrača koji smo imali. Zaslužena pobjeda naših gostiju iz Samobora. Naši igrači su odigrali jako dobro.“  

Pobjednik će igrati sa KK Diadora ili AKK Universitao. Drugi krug se igra 30. studenog ( subota), a u trećem se pridružuju u siječnju 2020. klubovi HT Premijer lige Hrvatske.

                 Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Hitovi: 311