USKLADIMO FREKVENCIJE

Održana Redovita godišnja izvještajna Skupština članstva NK Graničar Županja :Sezona seniorskog uspjeha-plasman u 3. HNL

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Na poziv Mije Ćošković, zamjenika predsjednika NK Graničar Županja održana je Redovita godišnja izvještajna skupština kluba. Skupštini je nazočilo 36 članova. Skupštinom je predsjedavao gospodin Mijo Ćošković koji je predložio, a članovi usvojili dnevni red. Tajnik kluba Branko Maričić je pročitao i obrazložio Izvješće o sportskim rezultatima svih selekcija kluba za 2018. Sezona 2018./2019.je bila u znaku seniora koji su ostvarili plasman u III. HNL. Ulaskom u viši rang natjecanja seniora mlađe selekcije  su stvorile preduvjete za natjecanje u kvalitetnijim ligama. Izgradnjom rasvjete glavnog i pomoćnog terena stvoreni su uvjeti za kvalitetniji rad. Financijsko izvješće pokazuje da je stabilno i pozitivno prihodi su veći od rashoda. Grad Županja i donatori u tome pomogli. Tri ženske selekcije su oplemenile školu mladeži. Graničar djeluje sa devet selekcija šest muških i tri ženske o kojim skrbi devet trenera i tri djelatnika u klubu. U raspravi je gospodina Dražen Ilić, glavni trener seniora prezentirao iscrpnu analizu. Kazao je da je titulu prvaka IV. HNL – Regionalne lige Slavonije i Baranje ostvarilo 25 igrača koji su ostvarili 17 pobjeda, osam neodlučeno odigranih i samo jedan poraz, a najefikasniji su u ligi sa 67 postignutih i 18 primljenih zgoditaka ( najmanje u ligi primljeni, a najviše u ligi postignutih) gol razlika je blistava + 49 sa 59 bodova. Za sada nema najave odlazaka iz momčadi. Ilić pripreme najavljuje za 14. srpanj. Naglasio je da je zahvalan igračima, članovima svog stožera, navijačima „ Olimpijcima“ i gledateljima i posebno upravi kluba. U raspravi je sudjelovao i Krešimir Ilić koji je uputio iskrene čestitke za ostvarene rezultate i angažiranje uprave za stvorene uvjete na ovom putu do uspjeha. Jednoglasno su usvojene izvješća , Financijski plan i Program rada za 2019.

     Skupština Odlukom aktivirala mandat predsjedniku   Davoru Miličeviću

Gospodin Slavko Živković je upoznao članove Skupštine sa procesom kada je predsjednik NK Graničar Županja Davor Miličević izabran u Sabor, zbog mogućeg sukoba interesa stavio na raspolaganje svoj predsjednički mandat u klubu. U tom periodu su poslove obavljali zamjenici predsjednika gospoda Mijo Ćošković i Tomislav Kovačević. Kako Miličević više nije saborski zastupnik to su skupštinari jednoglasno odlučili da dužnost predsjednika NK Graničar Županja obnaša Davor Miličević.

Predsjednik Miličević je upoznao članove sa aktivnostima koje su u tijeku vezano za obilježavanje 100. obljetnice NK Graničar i 140. obljetnice prvog igranja nogometa u Hrvatskoj.

 

                                   Tekst i slike Stjepan Bogutovac     

Hitovi: 213