USKLADIMO FREKVENCIJE

MLADE KOŠARKAŠICE KK ŽUPANJA PRVAKINJE SLAVONIJE

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

ŽUPANJA – Ekipa mladih košarkašica KK Županja natječe se u ligi U-13 ( uzrast 13 godina). Ostvarenim rezultatima ostvarile su plasman među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj. Uspjeh je tim veći, jer je ekipa na prvenstvo Hrvatske odlazila na natjecanje samo tri puta zbog spleta raznih okolnosti. O ovoj ekipi skrbe i vode trenerice Ivana Vidović i Marija Pastuović. Ne treba zaboraviti da su košarkašice trenirali ranije Tanja Oršolić iRobert Herman.

U povijesti ovog uzornog kluba ženske ekipe su imale uspjeha, no smjenom generacija zbog škole teško je da se ekipa zadrži i na nivou seniorki. Nadajmo se da će to biti upravo ova generacija koja i ovim uspjehom ispisuje povijest županjske košarke. Podsjetimo se da je minulih dana odigrana zadnja utakmica sezone lige – istok u kojoj su mlade Županjske košarkašice u ogledu sa KK Vinkovcima pokazale da su superiornija ekipa.Superiorna je bila i talentirana Erin Milaković koja je nadvisila svoje protivnice u slobodnim bacanjima. Županjke su izborile plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koja će se održati u sportskoj dvorani KK Medvešćak u Zagrebu od 10. do 15. svibnja.

Ostaje da košarkašicama i trenericama zaželimo
uspjeh, a to su ostvarile u sastavu na dosadašnjem nastupima: Paula Kobaš, Livia Kružljak, Nikolina Džoić, Dora Džoić, Mila Trlin, Hana Gloković, Erin Milaković, Irma Vidović, Nika Zovak,Pia Tvrz, Petra Hladek, Lana Ivić, Anita Lasić, Zrinka Vrabec,Dora Vincetić, Nina Ilišević, Lucija Puškarić, Lucija Zekonja, Hana Filipović i Nikolina Čibarić.

Fotografije KK Županja Tekst: Stjepan Bogutovac

Hitovi: 380