USKLADIMO FREKVENCIJE

Utakmica II kruga kupa Krešimir Ćosić

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

KK "Županja" Županja - KK "Sonik Puntamika" Zadar  75:88

(23:23, 14:12, 13:28, 25:25) 

KK ŽUPANJA: Bruno Bilić 6, Josip Mitrović 25, Kristian Kobaš, Stipe Mustapić, Marko Gvozdić 5, Nikša Đurković, Ilija Benković 2, Ivan Stjepanović 20, Marin Tomić 2, Filip Oršulić, Luka Bušić 8,Ivan Gvozdić 7. Trener: Sanjin Kalajica, pomoćni trener: Anđelko Župarić.

KK SONIK PUNTAMIK: Filip Jošić 10, Dino Palčić 14, Marko Atelj 13, Benjamin Bučaj 7, Antonio Mišić 3, Eddi Jurjević, Jure Perić 17, Tomislav Grbić 2, Ivan Bašić, Teo Petani 22. Trener: Šime Kraljević.

Pred ponovno popunjenim tribinama SD Gimnazije, Županjski su košarkaši odigrali odličnu utakmicu, protiv suparnika iz višeg natjecateljskog ranga, člana Prve Hrvatske košarkaške lige. Zadarski košarkaši su nastupili u punom sastavu, oslabljeni ne igranjem samo jednog igrača na poziciji centra, baš kao i domaćini u čijim redovima je nedostajao kažnjeni krilni centar Pejaković. Početkom prve četvrtine gosti odmah kreću sa svojim najjačim oružjem, zonskim presingom, na koji Županjci bez problema reagiraju, tako da prva četvrtina završava bez pobjednika, rezultatom 23:23. U drugoj se vodstvo izmjenjuje nekoliko puta, a  Županjci potpuno preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Međutim, umjesto da dobru igru okrune konkretnim vodstvom, nakon nekoliko čudnih sudačkih odluka (nesportska pogreška Biliću), gosti se vraćaju i na poluvrijeme se odlazi sa samo dva pogotka prednosti domaćih, 37:35. Ne može se oteti dojmu da u tom trenutku domaćini nisu bili ne samo ravnopravan suparnik, nego i bolja momčad na terenu i time još više je žao što su neke sudačke odluke, blago davale vjetar u leđa Zadranima. Domaćini su uvjerenja da takvo suđenje ne samo oni, nego nitko ne bi imao u legendarnim zadarskim Jazinama i da takav "poguranac" realno ne treba momčadi koja igra profesionalnu košarku. Na poluvremenu su iz svlačionice Zadrana odjekivale riječi prijekora trenera Šime Kraljevića koje su donijele ploda i gosti u trećoj četvrtini u kojoj rade seriju 13:0, praktički prelamaju utakmicu, sa na kraju 14 pogođenih trica. U posljednjoj dionici, Županjci se nekoliko puta vraćaju na zaostatak od 7 poena, ali više od toga nisu mogli. Najefikasniji igrač utakmice bio je Županjac Josip Mitrović sa 25 poena i 12 skokova, a Ivan Stjepanović je postigao 20 koševa  i 7 uhvaćenih lopti. Najefikasniji kod Zadra  bio je Teo Petani s 22 poena i 5 asistencija, re Jure Perić sa 17 koševa  i 7 uhvaćenih lopti. Na kraju sve čestitke zaslužuju igračima, stručnom stožeru, cijelom klubu i gledateljima, na prekrasnom košarkaškom ambijentu minulog vikenda.

Hitovi: 274