USKLADIMO FREKVENCIJE

Kolijevka nogometa navijala za Vatrene!!!!

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Grad Županja organizirao je jučer poslije podne gledanje finala svjetskog nogometnog prvenstva na Trgu kralja Tomislava, uz veliki video zid i glazbeni program u kojemu je nakon utakmice Hrvatska Francuska brojne građane zabavljao Tamburaški sastav "Kristali".

Grad Županja organizirao je jučer poslije podne gledanje finala svjetskog nogometnog prvenstva na Trgu kralja Tomislava, uz veliki video zid i glazbeni program u kojemu je nakon utakmice Hrvatska Francuska brojne građane zabavljao Tamburaški sastav "Kristali".

Grad Županja je za jučerašnjeg finala građanima pripremio prženu riječnu ribu, i to, kako je za program HRŽ-a rekao dogradonačelnik Mladen Dogan, oko 80 kilograma, zatim roštilj, napitke i sladoled za najmlađe navijače Vatrenih. Već od jutarnjih sati Županja je jučer disala uz Vatrene, a na svakome koraku vijorile su se hrvatske zastave i mogli vidjeli crveno-bijeli kvadratići u koje je odjeven i spomenik prvoj nogometnoj lopti na Trgu kralja Tomislava. I svi županjski ugostitelji bili su dobro pripremljeni za gledanje finala, pa je tako, primjerice, ispred kafe bara Forum jučer pečen vol na ražnju kojim su vlasnici lokala počastili navijače, ali i brojne dežurne službe čiji su djelatnici tijekom utakmice bili na svojim radnim mjestima. Iako Hrvatska reprezentacija nije uspjela postati svjetski prvak, srebro iz Rusije proslavljeno je i na županjskim ulicama uz trubljenje, baklje i vožnje gradskim ulicama u automobilima ali i drugim zanimljivim prometnim sredstvima, poput traktora s posebnom prikolicom u aranžmanu Josipa Zlatunića i prijatelja. Samo praćenje finala na Trgu kralja Tomislava oduševilo je građane i Županje i županjske Posavine, a prigodni program koji je vodio Ivica Oršolić nastavio se uz Tamburaški sastav "Kristali".

Inače, jučer je u našem gradu spomenik prvoj nogometnoj lopti bio mjesto za naljepše navijačke fotografije, jer nitko od građana koji su bili na Trgu kralja Tomislava nije želio propustiti prigodu fotografirati se kraj spomenika. Također, u Županji, kolijevci nogometa, posljednjih dana najtraženiji su bili navijački rekviziti, posebice dresovi hrvatske reprezentacije i majice s kvadratićima. No, kao i u drugim sredinama, teško je bilo u posljednji trenutak pronaći nešto od toga. Zahvaljujući županjskom poduzetniku Vladi Miljku, te ideji Zlatka Župarića-Aničića, uoči finala Svjetskog nogometnog prvenstva jučer je tiskara Sigra javnosti predstavila jedinstvenu i unikatnu navijačku majicu s natpisom "Navijač Hrvat iz kolijevke nogometa" koju su građani s oduševljenjem prihvatili i nosili tijekom prijenosa finala na Trgu kralja Tomislava.

Sve majice s natpisom "Navijač Hrvat iz kolijevke nogometa" rasprodane su jučer u manje od sat vremena, ali iz tiskare "Sigra" najavili su, zbog velike zainteresiranosti javnosti, ovih dana i nove količine ovih posebnih majica.

 

foto:Zdenka Knežević

Hitovi: 1067