USKLADIMO FREKVENCIJE

„Sveci“ otplesali Finale na Šalati

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

ŽUPANJA -  U organizaciji Nogometnog centra Šalata i Futsal akademije Zagreb Gimka odigran Međunarodni  futsal

turnir na kojem je kao jedina slavonska ekipa nastupila Futsal akdemija Sveti Patrik iz Županje u konkurenciji U-15.

Osim hrvatskih ekipa, na turniru su sudjelovale momčadi iz Slovenije i Srbije. Futsal akademija Sveti Patrik u skupini je bila s lokalnom ekipom Pizzeria Tropicana i prvakom Slovenije FC Bronx. Tropicana je "pala" sa 6:2, dok su u drugoj utakmici Slovenci bili bolji s 3:0, uz primjetan sudački poguranac. Kao drugoplasirani u skupini, dečki iz Županje išli su na domaćina turnira Zagreb Gimku, koju su nadigrali s 2:0! Od te utakmice, "zeleni" su počeli igrati sve bolje te su na terenu djelovali daleko sigurnije od protivnika.

Polufinale je donijelo ekipu iz Senja koja je prije tri dana osvojila turnir u Senju! Opet su izabranici trenera Antuna Oršolića demonstrirali futsal fizički jačem protivniku, te su izborili finale s visokih 5:0. Cijelo vrijeme dečki su imali podršku s tribina od strane roditelja i Županjaca koji su se zatekli na tekmi!

Finale je donijelo uzvratni susret iz grupne faze protiv FC Bronx. Ovaj put u normalnim okolnostima regularni dio susreta završio je 0:0, a nakon izvođenja šesteraca slavila je ekipa iz Županje nakon što je mladi vratar Leo Božić (2005.) obranio šesterac Slovencima! Dovoljno razloga da „Sveci“ otplešu finalnu pobjedu.

Zasluženo osvojeno prvo mjesto dodatno su županjski "Sveci" podebljali s dvije pojedinačne nagrade. Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Husarek, a najboljim igračem turnira proglašen je Tomislav Stojanović.

Ovo je već drugi međunarodni futsal turnir koji su ovog ljeta osvojili dečki trenera Antuna Oršolića. Prije tjedan dana bili su najbolji u Brčkom gdje su sa 6:0 u finalu nadvisili FK Jedinstvo Brčko, a proglašen je za najbolje igrač turnira pionira Karlo Šitum, najuspješniji vratar je Ivan Husarek oba iz Županje.

Na Šalati su za Futsal Sveti Patrik igrali: Ivan Husarek, Leo Božić, Karlo Šitum (c), Josip Anić, Karlo Sirovica, Tomislav Stojanović, Mateo Bošnjak, Domagoj Džoić, Muhsin Hajdari, Marko Jurić, Borna Pervan, Muis Hajdari.

Trener: Antun Oršolić

Hitovi: 326