USKLADIMO FREKVENCIJE

Pioniri Fucal akademije Sveti Patrik Županja blistali u Brčkom

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

Pet pobjeda za prvo mjesto

ŽUPANJA - Fucal akademija Sveti Patrik iz Županje plijeni dobrim rezultatima u zemlji i inozemstvu i zato su rado viđeni na brojnim turnirima.

Tako je bilo i ovih dana u Brčko distriktu BiH gdje je KMF Brčko zdravlje organizirao 25. Vidovdanski fucal turnir na kojem je igralo 60 ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH. U konkurenciji pionira od 12 ekipa bez poraza je prvo mjesto osvojila Akademija Sv. Patrik iz Županje koju vodi trener Antun Oršolić. Pobijedili su: FAMM doo 3 : 0, NK Polet 2 : 1, u ¼ Bazene Ugljevik 3 : 0, Jedinstvo Brčko 6 : 0. Pioniri su igrali u sastavu: Ivan Husarek, Leo Božić (vratari), Karlo Šitum (kapetan), Mateo Bošnjak, Tomislav Stojanović,  Domagoj Džoić, Josip Anić, Muhsin Hajdari, Marko Jurić, Karlo Sirovica, Muis Hajdari, Borna Pervan i Gabrijel Dretvić..

Na ovogodišnjem međunarodnom futsal turniru u Brčkom nastupila je Futsal akdemija Sveti Patrik sa svojih pet selekcija (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori).

Najbolje uspjehe ostvarili su: stariji pioniri (1. mjesto), mlađi pioniri ( 3. mjesto), dok su kadeti i juniori ispali u četvrtfinalu, a seniori u grupi.

Kao i prošle godine najbolji uspjeh ostvarila je selekcija starijih pionira (dječaci 2003/2004 godište) pod vodstvom trenera i predsjednika kluba Antuna Oršolića i naglašava:

"Dečki su turnir završili bez poraza, ostvarivši sve pobjede uz impresivnu gol razliku 18:4! Treba napomenuti kako smo četvrtfinale i polufinale odradili bez pola ekipe jer su dečki 2004. godišta bili na ekskurziji sa školom!" - rekao je trener Oršolić. Trener dalje ističe: "U finalu smo bili kompletni, te smo zasluženo i s neočekivano visokih 6:0 porazili ekipu FK Jedinstvo iz Brčkog uz dva pogotka sjajnog Stojanovića, Sirovice i Šituma. Od samo početka nametnuli smo se protivniku, te smo poveli već u 35. sekundi. Moram priznat kako su dečki odradili sjajan posao na terenu, pokazavši pravu disciplinu i glad za pobjedom!"

Kao nagradu za obranu naslova prvaka, klub je odlučio nagraditi selekciju pionira s odlaskom na more gdje će u Novom Vinodolskom sudjelovati na međunarodnom turniru gdje brane 2. mjesto, a nakon toga odlaze u Sloveniju u Koper na još jedan jak turnir!

 

Hitovi: 337