USKLADIMO FREKVENCIJE

Finale kupa ŽNS VS HNK Vukovar 1991 – NK Graničar Županja 2:0 (0:0)

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

VUKOVAR – Gradski stadion u Vukovaru. Vrijeme i teren pogodni za igru. Suci : Ivan Menđušić (Vinkovci), Franjo Vučko (Otok), Dalibor Marković (Vinkovci). Delegat : Ivo Bogdanović (Vukovar). Strijelci : 1:0 Plum (52.), 2:0 Tunjić (90.). Opomenuti igrači : Minse Cho, Tunjić (oba Vukovar 1991). Isključeni igrač : Pejčić (u 89., a prva opomena u 22.) (Graničar).

 HNK VUKOVAR 1991 : Anić, Brajković, Marinčić, Tunjić, Mišković, Minse Cho (od 74. Uhlarik), Cerovski, Čakalić, Šest (od 90. Mihajlović), Jagustin, Plum. Trener : Ivica Radoš.

 NK GRANIČAR : Primeća, R. Filipović (od 62. M. Filipović), Miličić, Pejčić, Miličević, Janjić, Kegalj, Lukačević (od 75. Pastuović), Kovačević, Šumanovac, Tomšić (od 38. Šimunović). Trener : Hrvoje Bušić.

 Pobjednici KUP-a nogometnih središta ŽNS VS su u NS Županja NK Graničar iz Županje, iz NS Vukovar HNK Vukovar 1991. i iz NS Vinkovci NK Bedem Ivankovo. Ždrijeb je odlučio da  polufinalu igraju u Ivankovu Bedem i HNK Vukovar 1991 sa tri pogotka Saše Šest Vukovarci su pobijedili 3 : 2 i izborili finale u kojem su ugostili momčad Graničara iz Županje. Na utakmici Finala KUP-a ŽNS VS u Vukovaru su oba kluba željela da osvoje pobjednički pokal. Stratezi-treneri su primijenili svoje taktike i poluvrijeme je završilo bez zgoditaka 0 : 0. U 52. Ivan Plum zabija za 1 : 0, a konačan rezultat postiže u 90. Josip Tunjić. Pobjednički pokal kapetanu domaćina Ivanu Plumu uručio je u ime ŽNS VS Antun Menđušić, a pehar je primio za igranje u finalu kapetan Graničara Hrvoju Miličeviću uručio je Ivo Bogdanović. Poslije utakmice kazali su: Hrvoje Miličević: „ Utakmica vrijedna i dostojna finala. Čestitam momčadi domaćina oni su zasluženo postali pobjednici za nijansu uspješniji od nas. Rezultat se lomio tijekom 90 minuta. Mi svoje prigode nismo iskoristili. Cijenim da smo se dobro nosili sa momčadi koja igra u Trećoj HNL.“

„ Imali smo kontrolu ove utakmice od prve do zadnje minute. Dva gola je nagrada za našu borbenost. Odlična smo ekipa. Pleli smo mrežu tijekom utakmice i to se na kraju isplatilo.“ rekao je strijelac Josip Tunjić koji ga je u 90-toj.

Hitovi: 886