USKLADIMO FREKVENCIJE

VELIKI USPJESI FUTSAL AKADEMIJE SVETI PATRIK

Kategorija: /

Ulaskom u treću godinu postojanja pred Futsal akademijom Sveti Patrik pojavili su se i novi izazovi.

Nakon nastupanja po turnirima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na adresu kluba došli su pozivi za nastup na međunarodnim turnirima u Austriji i Francuskoj, za selekcije juniora i pionira.

Iako su ti pozivi značili određeno priznanje za Futsal Sveti Patrik, jer je klub očito prepoznat kao kvalitetan sportski kolektiv, to je ujedno značilo da za odlazak na sve te turnire trebaju velika financijska sredstva. Stoga je Uprava kluba na čelu s predsjednikom Antunom Oršolićem pokrenula donacijsku kampanju prikupljanja sredstava za odlazak juniora na seniorski turnir u austrijski Linz. Iznos potreban za odlazak u Linz bio je 10 tisuća kuna, a klub je sve prikupio u manje od mjesec dana što dovoljno govori kakvo mišljenje o tom klubu imaju ljudi iz županjske okolice, ali i hrvatskog futsal miljea.

Juniori su u Linzu ostvarili 5 pobjeda i jedan poraz, onaj u osmini finala, uz fantastičnu gol razliku 15:3. Hrabrim pristupom, fer i korektnom igrom oduševili su brojne gledatelje, a sve to prepoznali su i Organizatori te su kao nagradu klubu i igraču uručili trofej za najboljeg mladog igrača našem Omaru Mušanoviću. Na kraju smo od 55 ekipa završili u poretku kao deseti, što je sjajan rezultat za mladu ekipu u konkurenciji seniora.

Po povratku iz Linza juniorima su krenule pripreme za nastup na zimskim turnirima u Županji, Osijeku i Derventi. Na turniru u Županji također smo nastupali u konkurenciji seniora, iako smo ispali u skupini s tri pobjede, možemo se pohvaliti kako smo pobijedili kasnije osvajače turnira s 2:1. U Derventi smo ostvarili pobjedu i poraz te nismo prošli dalje, dok smo na Zimku u Osijeku završili kao prvi u skupini, no nismo mogli igrati u nastavku turnira zbog puta u Francusku. Ekipa koju smo pobijedili 6:2 u skupni, igrala je u finalu turnira i izgubila na šesterce.

Veliki uspjeh ostvarili su i najmlađi polaznici naše Akademije, limači. Oni su sudjelovali na turniru u Županji, gdje su nakon slabog starta u grupnoj fazi ostvarili sjajne rezultate u knock-out fazi. Limači su otišli sve do finala, gdje su čak i poveli s 1:0 protiv ekipe Clash Royal, međutim poraženi su u lutriji šesteraca te su zauzeli visoko drugo mjesto. Lijep je to poticaj najmlađima da i dalje nastave raditi!

Najveći događaj za klub bio je put i odlazak na međunarodni turnir u Francusku. Squadra Mouscron organizirala je veliki turnir u sedam kategorija, a Futsal Sveti Patrik okušao se u najjačoj kategoriji, juniorskoj. S nama su u skupini bili domaćin Squadra Mouscron, Rekord Biala-Bielsko iz Poljske i portugalska Benfica, div kojeg ne treba posebno predstavljati.

U grupnoj fazi poraženi smo u sve tri utakmice, te smo zauzeli 4. mjesto. U prvoj utakmici protiv domaćina smo vodili na poluvremenu s 3:0, no na kraju je završilo 3:5, uz dosta „poguranca“ za domaće igrače. Benfica nam je kako smo i očekivali očitala lekciju iz futsala te smo poraženi s prevelikih 13:0, dok je u posljednjoj utakmici Rekord slavio s 5:1. Kvaliteta je uvjerljivo bila na strani svih naših protivnika, no dogovor je bio da turnir ne završimo na posljednjem mjestu. U četvrtfinalu put nas je odveo na prvog iz one skupine, a to je bila reprezentacija Belgije U-19. Dobrih 15-tak minuta držali smo aktivan rezultat 0:0 i opasno prijetili iz kontri, no opet do izražaja dolazi kvaliteta protivnika te gubimo 4:0. U borbi od 5-8. mjesta čekao nas je stari znanac, domaća ekipa Squadra Mouscron. U „revanšu“ smo slavili s 3:2 te izborili utakmicu za 5. mjesto protiv ekipe Rekorda. Bili smo dosta bolji nego li u prvom srazu, no umjesto nas, protivnik je svoju šansu iskoristio i slavio s 1:0, kažu u Futsal akademiji Sveti Patrik.

Sve u svemu, možemo biti zadovoljni cijelim turnirom jer smo stekli veliko iskustvo i kao klub smo puno toga naučili. Ostvarili smo nove kontakte, upoznali neke sjajne igrače i trenere te smo se iz Francuske vratili zadovoljni jer smo vidjeli gdje se naš klub nalazi na europskoj karti futsala.

Sezonu zimskih turnira završili su naši pioniri, koji su nakon ispadanja u polufinalu Dervente otišli na put u Beč (za što smo također skupljali sredstva i donacije). Bečki futsal klub, jedan od najboljih u Austriji Stella Rossa organizirao je turnir za uzrast do 14 godine. Naši dečki ostvarili su 4 pobjede i jedan poraz te su na kraju zauzeli drugo mjesto iako ostaje žal jer smo svjesni kako se u Županju lako moglo vratiti i s pobjedničkim peharom.

Pred nama su sad novi domaći izazovi poput Croatia Masters serije turnira za starije pionire (29.1. u Slavonskom Brodu) kao i početak 1. HMNL-istok za juniore, koja starta za vikend 20/21. siječnja. Veselimo se svim novim aktivnostima, a ovim putem se želimo zahvaliti svima koji nas prate i podržavaju, od roditelja naših igrača, preko članova kluba i fanova pa sve do naših redovitih sponzora (Grada Županje, Agrolova, Hepburn piva, Županjašpeda, CB Beertija, CB klik, CB Jolly Roger, CB Okac i naravno SV Metal iz Njemačke), ističu u Futsal akademiji Sveti Patrik.

 Hitovi: 871