USKLADIMO FREKVENCIJE

Niz pitanja na Aktualnom satu Gradskog vijeća

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Božićni paketi zanimali su vijećnika Mladena Stažića (HDZ) kojemu je odgovorio zamjenik gradonačelnika Petar Buljević pojašnjavajući kako je podijeljeno 200 paketa, dok je vijećnik Stažić u nastavku Aktualnog sata ponovo upitao zašto HDZ nije znao za podjelu na što je dogradonačelnik Buljević vijećnika upitao da li je pročitao socijalni program. „Niste. Manipulirate ovom govornicom.” rekao je, između ostalog zamjenik gradonačelnika Petar Buljević koji je tijekom Aktualnog sata i vijećniku Mariju Galoviću (SDP) rekao da manipulira govornicom.

Naime, vijećnik Galović postavio je pitanje u svezi studentskih stipendija, natječaja i novog Pravilnika o stipendiranju na što je najprije odgovorio gradonačelnik Damir Juzbašić, a nakon replike vijećnika Galovića i zamjenik gradonačelnika Buljević. Vijećnik Mario Galović zanimao se na Aktualnom satu i za nove investicije, odnosno, rekonstrukciju sanitarnog čvora u gradskoj upravi na što je gradonačelnik Juzbašić rekao da to ne bi nazvao investicijom, dok je na pitanje o stipendijama i novome Pravilniku ustvrdio kako je izgubljen od pitanja i poručio neka građani prosude, a studentima je omogućeno da se prijave što jednostavnije, bez nepotrebne papirologije. Vijećnika SDP-a Josipa Gregorovića na sjednici Gradskog vijeća Županje zanimalo je u kojoj je fazi intervencijski plan, te je upitao i hoće li usluge Komunalca i Čistoće Županja u 2022. godini poskupjeti. U odgovoru vijećniku direktor Čistoće Županja d.o.o. Ante Klanac je rekao da je to vrlo zanimljivo pitanje koje će biti aktualno tijekom 2022. godine. Odgovor je dao i direktor Komunalca d.o.o. Darko Lorger koji je rekao da voda za sada neće poskupjeti.

U nastavku sjednice Gradskog vijeća vijećnik Pavo Lucić (HDZ) na Aktualnom satu je zatražio pojašnjenja oko imenovanja novog direktora „Vjeverice”, a odgovorili su i zamjenik gradonačelnika Petar Buljević i gradonačelnik Damir Juzbašić. Rasprava je u jednome trenutku došla do „usijanja” i „dobacivanja” tko je što učinio u prošlome mandatu i tko je sada predsjednik HDZ-a i tko donosi odluke da je sudionike rasprave upozorila predsjednica Gradskog vijeća Irena Kuprešak, rekavši da ih ljubazno moli da se kontroliraju i da se drže teme. U nastavku Aktualnog sata vijećnik Ivan Miličić (HDZ) upitao je zašto Mladen Huber prima naknadu i kakvim je ugovorom vezan za „Komunalac”, na što je odgovorio direktor ove gradske tvrtke Darko Lorger. „Mladen Huber je kreditni specijalist, ima potvrdu od Hrvatske narodne banke i radi kreditne procjene koliko se Komunalac može zadužiti. I to je na 3 mjeseca i ne bih sada o novcima da ga netko drugi ne bi tražio za sitne novce.” rekao je Lorger, na što je vijećnik Miličić rekao da je bivši direktor Komunalca ostao kao savjetnik. „Mislim da je to izuzetno dovoljno. Sjećam se Hubera iz izbora i da je rekao da će sve ići minus 30 posto, a sad vidim da dolazi po financijsku injekciju u Komunalac.” rekao je Miličić kojemu je direktor Darko Lorger ponovo odgovorio: „Mi u gradu imamo projekt nove gospodarske zone i možda ćemo dobiti novce, a možda će Komunalac sam investirati kroz kredit. Treba to isfinancirati i minus 30 posto nema veze s tim.” rekao je između ostalog direktor „Komunalca” Darko Lorger.

Hitovi: 100