USKLADIMO FREKVENCIJE

Sjednica Gradskog vijeća Županje

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Aktualni sat jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Županja počeo je pitanjem vijećnika SDP-a Marija Galovića u vezi socijalnog programa Grada, odnosno (ne)postojećih kriterija za dodjelu socijalne pomoći. Vijećnik Galović je pitao je i za poduzetničku zonu Sječine , planira li se raskinuti ugovor s kupcima zemljišta koji su bili dužni u roku od dvije godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora izgraditi objekt i nakon toga pokrenuti proizvodnju, a to nisu učinili.
Da prostora za utvrđivanje kriterija po osnovu kojih se dodjeljuje socijalna pomoć ima potvrdio je i gradonačelnik Damir Juzbašić i ustvrdio kako svi skupa trebaju raditi na tome, te da će opširniji odgovor vijećnik Galović dobiti napismeno.
Što se tiče Poduzetničke zone Sječine problem je zastara u rokovima, koji su davno probijeni, rekao je gradonačelnik Juzbašić te je najavio tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će biti predočeni rezultati pristigle revizije neovisne kuće o situaciji u Gradu.
 
Jeli točna informacija da je podignut koeficijent plaće novom direktoru Turističke zajednice Županje , pitao je vijećnik SDP-a Josip Gregorović , dok se njegovo drugo pitanje odnosilo na povećanje cijena Dječjeg vrtića „Maslačak” . Podsjetio je na kraj prošle godine kada je na sjednici Gradskog vijeća usvojen amandman SDP-a kojim je smanjena cijena , te je upitao kako sada objasniti povećanje?
Za direktora Turističkog ureda TZ-a pristigle su dvije prijave, koje je razmotrilo Turističko vijeće i jedna je bila valjana, kazao je gradonačelnik Juzbašić . Zbog  nesrazmjera u visini plaća  direktora gradskih tvrtki plaća direktora  TZ Krune Šarića je povećana i  sada iznosi 9.000 kuna neto , a i s ovim povećanjem je i dalje manja u odnosu na ostale plaće direktora. Gradonačelnik Juzbašić je istaknuo je da dijeli nezadovoljstvo što će se cijena vrtića povećati, odnosno vratiti na iznos od prije, te da su razlozi jednostavno egzistencijalni za gradski proračun, jer su troškovi značajno porasli. Kasnije je, tijekom sjednice u obrazloženju ove odluke navedeno kako je s početkom nove pedagoške godine 2021./2022. u Dječji vrtić Maslačak upisano 298-ero djece što predstavlja povećanje od 22-je djece u odnosu na prošlu pedagošku godinu, a zbog različite dobi upisane djece bilo je nužno ustrojiti dvije nove skupine. Zaposlena su četiri nova odgajatelji, te dio potrebnih djelatnika za potrebne zamjene. Također, tijekom 2021. godine došlo je do porasta cijena energenata, te raznih roba , i stoga je bilo nužno izvršiti usklađivanje novčanog iznosa kojim roditelji/skrbnici sudjeluju u cijeni . Na sjednici je prihvaćena i Odluka o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića „Maslačak” Terezije Nemetz i i imenovanju Andree Andrašić Raguž za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Vrtića. U obrazloženju o razrješenju je , između ostalog navedeno da je suradnja između Upravnog vijeća i ravnateljice na jako niskoj razini, da ne postoji dijalog koji je nužan i potreban za neometano funkcioniranje Dječjeg vrtića , te da postoje velike i nepremostive razlike u viziji poslovnog i stručnog vođenja ove ustanove.
 
Polugodišnje Izvješće o izvršenju proračuna grada Županja za 2021. godinu podnijela je Marina Jozić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za financije. U prvih šest mjeseci ostvaren višak prihoda od 1.018.517 kuna. Ukupni prihodi i primici iznosili su 23.233.450 kuna, a ukupni rashodi i izdaci 22.214.933 kune. Manjak prihoda iz prethodnih godina iznosi 704.954 kune, a ukupni višak prihoda i primitaka zaključno s 30. lipnja za prijenos u naredno razdoblje iznosi 313.563 kune, istaknula je Marina Jozić.
Na sjednici je donesena i odluka o osnivanju Poduzetničke zone Županja te Odluke o komunalnom doprinosu i naknadi. Potom su razmatrana Izvješća o radu i poslovanju gradskih tvrtki , koje su i lani unatoč otežanim uvjetima zbog pandemije koronavirusa završile s pozitivnim financijskim rezultatom. Tvrtka koja je ostvarila najbolji rezultat u poslovanju je Komunalac d.o.o. Županja sa ostvarenim prihodom od 18.089.449,51 kunu.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitovi: 86