USKLADIMO FREKVENCIJE

Demanti Željka Kuprešaka na izjavu gradonačelnika Županje Davora Miličevića!

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Poštovane Županjke i Županjci!
U svojem izbornom promidžbenom govoru koji je emitiran 21. svibnja 2021. godine na Hrvatskom radiju Županja, gradonačelnik Županje, gospodin Davor Miličević, me je osobno prozvao prilikom iznošenja tvrdnje o potencijalnoj kaznenoj prijavi uslijed pomora ribe na Virovima.
Obzirom da se radi o javnom iznošenju neistinitih tvrdnji, imam potrebu i obvezu reagirati i obavijestiti Vas o okolnostima i radu kogeneracijskog postrojenja u lipnju 2019. godine, odnosno u periodu kada je zabilježen pomor ribe.
Tijekom lipnja 2019. godine postrojenje je bilo u dokazivanju probnog pogona za ishođenje dozvole za trajni pogon i u tom periodu je radilo minimalnim kapacitetom, a sve u nadležnosti
glavnog izvođača radova, Đuro Đaković TEP. Vođenje postrojenja, a time i odgovornost za rad istoga, preuzeo sam tek u studenom 2019. godine. Kao voditelj postrojenja, koje radi, proizvodi, upošljava 17 djelatnika i uredno plaća obveze iz poslovanja, uključujući i obveze prema proračunu Grada Županja, ovim putem informiram javnost da je uslijed zabilježenog pomora ribe, nadležni državni inspektorat proveo potrebne nadzore rada i tehnološkog procesa. Obilaskom lokacije postrojenja i provedenim pregledima
nisu utvrđeni nikakvi nedostaci i nepravilnosti u odlaganju štetnih i opasnih tvari kojima bi se na bilo koji način ugrozila priroda.
Slijedom svega iznesenog, razvidno je nisu postojali nikakvi elementi za kaznenu prijavu protiv mene osobno, kako je gospodin Davor Miličević naveo u svojem govoru.
S Poštovanjem
Željko Kuprešak,
Hitovi: 134