USKLADIMO FREKVENCIJE

Radni sastanak načelnika općine Štitar i dožupana Vukovarsko-srijemskog

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Načelnik općine Štitar Marko Bikić održao je danas u prostorijama općine radni sastanak s dožupanom Vukovarsko-srijemske županije  Josipom Dabrom. Na sastanku je bilo riječi o problemima upravljanja odnosno oduzimanju područja, prije svega dugogodišnjim pašnjacima Burum i Poloji, kojima upravljaju Hrvatske vode, a Općina traži mogućnost korištenja područja za sve korisnike u potrebi. Također Općina traži podjelu i mogućnost upravljanja lokalnih društava, a time i razvoj turizma na području općine, prvenstveno se tu misli na lovište Banov dol.

U središtu pozornosti bila je i izgradnja školske sportske dvorane. Naime, građevinska dozvola ishođena je u siječnju 2006. godine. Načelnik Općine Marko Bikić ističe, kako je sinergija Općine i županije Vukovarsko srijemske prijeko potrebna, no da županiji nisu imali sluha za probleme u ovoj Općini  , te da se župan nije odazivao na radne sastanke u Štitaru.
 Na problem sportske škole dvorane osvrnuo se i  Vukovarsko- srijemski dožupan Josip Dabro, ističući kako će kad bude župan Vukovarsko-srijemski jedan od prvih zadatak biti početak izgradnje školske sportske dvorane. Ne odazivanje župana Vukovarsko-srijemske županije  Bože Galića na radne sastanke i posjetu Štitaru kao i rješavanje problema dvorane, okarakterizirao je kao nepošteno prema đacima ove škole.
 
Hitovi: 127