USKLADIMO FREKVENCIJE

Započinje izrada Strategije razvoja Grada Županja do 2025. godine

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Gradskoj vijećnici održan je prvi radni sastanak za izradu Strategije razvoja Grada Županja do 2025. godine. Na sastanku je iznesen inicijalni plan i program izrade razvojne strategije Grada Županja te je definiran sam proces izrade strateškog plana. Pored toga, razgovaralo se o izboru radnih timova za izradu i dinamika izrade strateškog plana.

Nositelj izrade razvojne strategije Grad Županja će pratiti izradu i provedbu Strategije razvoja, dok je Lar Vjeverica d.o.o. kao nositelj i koordinator svih aktivnosti zadužena i za sektorsku analizu, te izvještavanje i komunikaciju s ključnim dionicima.Izrade strateškog plana povjereno je Europskoj poslovnoj školi Zagreb, čiji dekan dr. sc. Ivica Katavić je istaknuo kako se time nastavlja uspješna suradnja s Gradom. Situacijska i sektorska analiza treba dati odgovor gdje je Županja sada, a potom će se definirati strateški ciljevi, usmjerenja, inicijative , teme i projekti za ostvarenje utvrđenih ciljeva do 2027. godine, rekao je dekan Katavić i istaknuo da bi analiza trebala biti gotova do kraja svibnja, a do kraja ove godine bi plan bio gotov i mogao bi ići u provedbu. Cilj je, zaključio je, omogućiti građanima bolji i ugodniji život i omogućiti im prosperitet.

„ Stvorili su se tehnički uvjeti i moram zahvaliti Europskoj poslovnoj školi Zagreb, koja u Županji obrazuje naše mlade i koja nam je ponudila izraditi Strategiju razvoja. To je rezultat našeg ulaganja u budućnost „, kazao je gradonačelnik Davor Miličević. Naime, u Županji je prije dvije godine otvoren dislocirani ured Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba, koja je početkom 2020. postala Europska poslovna škola Zagreb. Bitno je, mišljenja je gradonačelnik Miličević da se u Strategiju uvrste projekti koji su stvarni, realno ostvarivi i konkretni, te je istaknuo kako sada počinje novo sedmogodišnje financijsko razdoblje EU-a, određena sredstva već su uspjeli povući, no nikada nije dovoljno za razvoj lokalne zajednice, pa u sljedećem razdoblju se očekuje puno više novca.

Hitovi: 45