USKLADIMO FREKVENCIJE

Vijećnici HDZ-a napustili sjednicu Gradskog vijeća

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća dominirale su brojne teme, od gospodarstva, naplate komunalne naknade, zapošljavanja po " stranačkom ključu", do ovogodišnjeg Šokačkog sijela i održavanja čistoće u gradu, jer po mišljenju većine vijećnika neki dijelovi grada su zapostavljeni po pitanju održavanja i čišćenja. Vijećnika Ivicu Šarića zanimalo je zašto se u gradu zapošljava po „stranačkom ključu”. Gradonačelnik Županje odbacio je optužbe da su se zapošljavali samo "privilegirani" i naveo nekoliko direktora gradskih tvrtki koji nisu stranački opredijeljeni, isto tako je naveo da je upravo Gradsko vijeće donijelo odluku da se "zamrzne" plaćanje komunalne naknade Sladorani. Jedna od "gorućih" tema bila je i "Šokačko sijelo", naime nezavisni vijćenik Mlader Huber ustvrdio je da je iz gradske blagajne previše izdvojeno za nešto što se odvijalo virtualno. Gradonačelnik Davor Miličević je odgovorio da će ovogodišnje Sijelo koštati oko 250 000 kuna.

Vijećnika SDP Josipa Gregorovića uz postojeću lošu gospodarsku sliku u gradu, zanimala je i izrada Strategije grada Županja, što bi bila pretpostavka za apliciranje projekta za povlačenje sredstva iz EU. Odgovorio mu je gradonačelnik Miličević, da će privatni fakultet koji radi u Županji (oko kojeg su se lomila koplja na prethodnim sjednicama) početi izradu Strategije. Njegovu stranačku kolegicu Mandu Kopić zanimalo je davanje koncesije za dimnjačarsku službu, te zašto s radom nisu počele škole u našem gradu.

Jesu građani podijeljene u dvije kategorije i zašto je to zapitao je nezavisni vijećnik Željko Džoić, potkrijepivši to činjenicom da se neravnomjerno čisti grad, naime u nekim dijelovima grada se prema njegovim navodima ne čiste kao samo središte.

Nakon, aktualnog sata vijećnici HDZ-a napustili su sjednicu zbog neslaganja s usvojenim dnevnim redom, konkretno s prijedlozima o smjenama pojedinih članova odbora i komisija, odluku o napuštanju sjednice obrazložio je Mladen Stažić , predsjednik kluba vijećnika HDZ-a. I upravo je to uslijedilo nakon izlaska vijećnika HDZ-a . Doneseno je nekoliko odluka o imenovanju novih članova u odbore i komisije. Jedna od zanimljivijih tema bila je donošenje odluke o izmjeni odluke o plaći i drugim materijalnim pravima gradonačelnika Grada Županje za vrijeme profesionalnog obavljanja dužnosti. Dakle, gradonačelniku je odlukom Vijeća značajno smanjen koeficijent plaće.

Uslijedilo je usvajanje i niza drugih odluka među kojima izmjene i dopune urbanističkog plana.

 

 

Hitovi: 175