USKLADIMO FREKVENCIJE

U Cjelodnevnom boravku igrokazom "Blagdanska zbrka" obilježavaju Dan osoba s Invaliditetom

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić


Procjenjuje se kako oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Europska unija promiče aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu.Gradsko društvo Crvenog križa Županja i Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ Županja već dugi niz godina prigodnim programom obilježava ovaj zaista važan dan. "Obzirom na aktualne epidemiološke mjere za sprječavanje širenja zaraze korona virusom, bili smo primorani prilagoditi način obilježavanja. Znajući da postoji mogućnost neodržavanja programa, igrokaz „Blagdanska zbrka“ smo započeli uvježbavati još u rujnu, a alternative programu obilježavanja smo smišljali u hodu. Bio je izazov uvježbavati ovaj igrokaz u otežanim uvjetima gdje su korisnici u redovnom radu podijeljeni u grupe te zapravo nemaju kontakt jedni s drugima. No, evo nas ovdje, još jednom dokazujući kako osobe s invaliditetom zaista mogu puno toga napraviti te koliko je važno njihovo aktivno sudjelovanje u društvu. Kamera voli naše korisnike, oni su odlični glumci, ali je ovo za njih (ali i za stručni tim Cjelodnevnog boravka) bilo jedno novo iskustvo", doznajemo  u Gradskom društvu Crvenog križa Županja.


Videozapis igrokaza objavljen je na web stranici GDCK Županja (www.crvenikrizzupanja.hr) te Facebook stranici Cjelodnevnog boravka i GDCK Županja.

Nadamo se da ćemo uskoro moći glumiti pred publikom, ali do tada uživajte u igrokazu online, poručuju iz Cjelodnevnog boravka GD CK Županja.

Hitovi: 138