USKLADIMO FREKVENCIJE


Zbog (ne)sazivanja sjednice Gradskoga vijeća Županje priopćenjem za javnost još jednom su se oglasili nezavisni vijećnici koji, kako navode, traže pomoć predsjednika RH-a Zorana Milanovića i predsjednika Vlade-a RH-a Andreja Plenkovića.
"Nakon proteka 27 dana (09.10.2020. zaprimljeno) od dostave službenog zahtjeva Ministarstvu pravosuđa i uprave za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća Grada Županje inicirano od 1/3, 6 (šest) vijećnika Grada Županje, zbog šutnje administracije Ministarstva pravosuđa i uprave i Ministra Ivana Malenice i ne saziva sjednicu Gradskog vijeća Grada Županje, šestorici nezavisnih vijećnika Grada Županje u traženju pomoći za poštivanje Zakona i Ustava Republike Hrvatske, pridružilo se još četiri vijećnika Grada Županje, tako da je 10 potpisanih vijećnika, što predstavlja kvalificiranu većinu u Gradskom vijeću Grada Županje, tražilo pomoć od Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanović i Predsjednika Vlade Republika Hrvatske Andreja Plenković za hitnim sazivanjem sjednice Gradskog vijeća Grada Županje sa predloženim dnevnim redom i obrazloženjem razloga sazivanja.
S obzirom da ova sapunica uzrokovana nepoštivanjem Zakona i Ustava od predsjednice Gradskog vijeća Nade Galović i Gradonačelnika Grada Županje Davora Miličević, uz blagoslov Ministarstva pravosuđa i uprave traje od 11. rujna 2020. godine ili točnije 55 dana bili smo prinuđeni tražiti pomoć od predsjednika RH i Predsjednika Vlade RH", navodi se u priopćenju.
Gradonačelnik Županje Davor Miličevič kaže kako  se saga o sazivanju Gradskog vijeća nastavlja, te da se Gradska uprava, predsjednica Gradskog vijeća i gradonačelnik drže zakona.
              "Kad ja ne sazovem sjednicu Gradskog vijeća i koristim redovna pravna sredstva onda to se to ne može, ali kad oni zovu u pomoć Ministarstvo onda je to u redu. Sjednica ne bi bila ni sazvana da se dva člana HDZ-a nisu odmetnula, to je jako neozbiljno , to je sramota  HDZ-a i za mene,ali neka svatko odgovara za svoje postupke. Oni su izbačeni iz stranke. Sramota je, također da koriste gužvu oko sjednice, Vijeće   će biti uskoro sazvano,i to nije uopće problem.  Stranački izbori u HDZ-u zakazani su 22. studenog, i sramotno je da se u tom razoblju lovi u mutnom, kaže gradonačelnik Županje i još jedanput ponavlja kako je sve u u skladu sa zakonom.
Hitovi: 190