USKLADIMO FREKVENCIJE

RK Multinorm Cerna

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

CERNA - Poslije manje reorganizacije u protekloj sezoni igračice RK Multinorm Cerna započele su natjecanje u jesenskom dijelu rukometne sezone 2019./2020. Ove sezone će, unatoč vrlo mladom sastavu, koji je većim dijelom ekipa sastavljena od rukometašica 2004. i mlađe godište nastupati u seniorskoj konkurenciji 3. HRL skupina Istok. Prvenstvo počinje 5./6. listopada sa devet klubova. U 1. kolu se sastaju: Vinkovci – Donji Andrijevci, Osijek II – Ivankovo, Orahovica – Multinorm Cerna, Slavonka – Petrijevci, slobodna je ekipa Vukovara.
U mlađim kategorijama djevojčice Multinorm će igrati 1.HKRL (2002. godište), 1. HMKRL (2004. godište), te međužupanijske lige za 2006. i 2008. godište.
Sezonu su Ceranke otvorile u Virovitici gdje su odigrale 1. krug natjecanja u 1. HKRL sa ŽRK Mikleuš i ŽRK Virovitica 1234.
Utakmicu sa ŽRK Mikleuš otvorile su dobro, dobrom obranom i organiziranim napadom došle su do rezultata 27-14.
Druga utakmica bila je puno zahtjevnija jer su na protivničkoj strani bile igračice koje već igraju seniorske utakmice u 1. HRL, fizički nadmoćnije i ekipa iz Cerne je odolijevala i držala rezultat do 20. minute. Nakon toga su Virovitičanke kontrama došli do visoke pobjede, konačan rezultat 35-21.
S obzirom da su za ekipu iz Cerne igrale svega dvije igračice 2002. godišta, dok su sve ostale niža dobna kategorija, ovakav početak sezone je zadovoljavajući ističe trenerica Marica Jurković.
U obje utakmice igrale su i postigle zgoditke za RK Multinorm: Mira Brkić 20 obrana, Anđela Žalac 3, Lea Došen 1, Ena Kuterovac 5, Tea Merdžan 5, Valentina Kovačić 7, Mihaela Jurčić 10, Petra Josipović 2, Ana Marošević 9, Sara Berać 1, Petra Hastentenfel 5, Vlatka Josipović i Lorena Matković.

 

Tekst i slika: Stjepan Bogutovac
Hitovi: 198