USKLADIMO FREKVENCIJE

Živi zid: U tri godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji 2536 učenika manje

Kategorija: /

Priopćenjem za javnost danas se oglasio Živi zid Vukovarsko-srijemske županije. U priopćenju ističu kako je NAŠA ŽUPANIJA S HDZ-om NA VLASTI U TRI GODINE IZGUBILA 2536 UČENIKA. Dodaju da sukladno podacima dostupnim na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko – srijemska županija u zadnjih je tri godine izgubila 2536 učenika.
Gledano za razdoblje školska godina 2016/2017 – 2019/2020 u vinkovačkim školama po trenutnim podatcima zabilježen je pad od -11,16% ili 807 učenika manje.
Vukovarske škole u ovoj poražavajućoj statistici bilježe pad od -11,38% ili 383 učenika manje.Grad Županja bilježi za isto to razdoblje pad od -18,18% ili gledano po broju učenika 371 manje.
Prateći dostupne podatke, najveći negativni trend vidljiv je u mjestima Bogdanovci s padom od - 23,73% , Gunji -22.76%, Privlaci i Vrbanjai s -22.09% itd..

Vladajućoj HDZ-ovskoj eliti i koalicijskim partnerima, puna su usta velikog ekonomskog uspjeha gdje se “europska sredstva”, “Projekt Slavonija” i mnogih drugih navodno spasonosnih projekata “u završnoj fazi realizacije” koji kao predstavljaju spas koji će do sada neviđenim čudom promjeniti ekonomsko, društveno i socijalno stanje ove naše nekada najbogatije a danas; opljačkane, osramoćene, ponižene i raseljene županije. Obična je to magla, ističe Pavao Josić, koordinator Živog zida za Vukovarsko-srijemsku županiju i u priopćenju za javnost nastavlja:

Poražavajuća službena statistika govori suprotno u odnosu na političke pamflete kojima se služe interesne skupine političkih mešetara prikrivenih i zaštićeni plaštom vodećih političkih stranka, a kojima je osobni sebični interes, pohlepa i grabež jedini kredo po kojemu usmjeravaju svoja djelovanja i težnje, kaže se, među ostalim u u priopćenju koje je potpisao Pavao Josić, koordinator Živog zida u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hitovi: 215