USKLADIMO FREKVENCIJE

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Drenovci i uručena godišnja priznanja i nagrade dr. Radenku Ilić, Darku Lipinčić i Udruzi Čuvarice

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

DRENOVCI – Na poziv Drage Klarić, predsjednika Općinskog vijeća Drenovci održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća u velikoj dvorani Doma kulture u povodu Dana Općine. Predsjednik je otvorio sjednicu i biranim riječima pozdravio i zahvalio na dolasku Nikoli Mažaru, državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje  RH, Damiru Juzbašiću, pomoćniku ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta, Boži Galiću, županu VSŽ, Draženu Milinkoviću, predsjedniku Županijske skupštine VSŽ, Mireli Ahmetović, načelnici Općine Omišalj, Kruni Šariću, pročelniku Upravnog odjela za demografiju i sport, Mladenu Dogan, zamjeniku gradonačelnika Županje, načelnicima i zamjenicima načelnika općina VSŽ, svećenicima i ravnateljima škola. Jakša Šestić, načelnik općine je naglasio da glavni projekt kanalizacije muči ovo područje. Studija izvodivosti je pri kraju. Očekuje se da će se za tri mjeseca usvojiti završna  studija izvodivosti koja bi definirala projekt od 208 milijuna kuna za područje općina Gunja i Drenovci. Očekuje se da će se završiti sve 2.023. Šestić naglašava izgradnju reciklažnog dvorišta u Drenovcima vrijednosti šest milijuna kuna, sortirnice od dva milijuna. Tu je kandidiranje za projekt Muzeja Cvelferije...Božo Galić, župan je naglasio da ovih 15 godina koliko je župan za ovaj dio Cvelferije županija brine od ratne obnove, obnove od poplave, no uspjelo se pokrenuti život i u ovom dijelu VSŽ.

Kao i svake godine Dan Općine Drenovci je prigoda da se zaslužnim dodjeli godišnje priznanje i nagrade Franjo Hanaman, koje su primili: dr. Radenko Ilić za dugogodišnji rad ( 32 godine) u zdravstvenoj djelatnosti na području Općine Drenovci. Laureat je i Darko Lipinčić za podizanje produktivnosti i razvoj Općine Drenovci. On je povratnik iz inozemstva i 2004. osnovao je tvrtkuTD Hidro-voda. Nagradu je dobila i Udruga Ćuvarice Drenovci za promociju i razvoj kulturne baštine Općine Drenovci. Nagradu je primila Marija Čekić, predsjednica Udruge.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac  

Hitovi: 518