USKLADIMO FREKVENCIJE

ŽIVI ZID OPĆINE DRENOVCI ZABRINUT ZA SIGURNOST DJECE I MJEŠTANA

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

Ako se sigurnost ceste mjeri po broju stradalih na njoj, onda je državna cesta D214 u Posavskim Podgajcima jedna od najnesigurnijih za ljudske živote. Vijećnica Živog zida u Općinskom vijeću Općine Drenovci je zatražila inicijativu vladajućih za postavljanjem zaštitne ograde na spornom raskrižju Nazorove i Gupčeve ulice gdje su u posljednjih 6 godina poginule 3 osobe.

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Drenovci, održanoj 10. lipnja 2019. godine, vijećnica Živog zida Katica Thoresen je pitala vladajuće o ovom problemu, odnosno može li se pokrenuti inicijativa za postavljanje zaštitne ograde na spomenutom raskrižju u Posavskim Podgajcima.

Izgubljeno je i previše ljudskih života, koliko ih je još potrebno da se nešto poduzme?

U neposrednoj blizini živi desetero male djece, a ni pješačka staza ne postoji, hodaju do centra uz rub ceste. Hitno je potrebna izgradnja pješačkih staza.

Načelnik Općine Drenovci, Jakša Šestić (HDZ) je odgovorio da je ta prometnica u nadležnosti Državne uprave za ceste i jedino što mogu učiniti je reagirati prema toj instituciji da se postavi zaštitna ograda.

Složio se da tu vreba velika opasnost i treba ljude zaštititi. Što se tiče pješačkih staza, projektna dokumentacija je u izradi i one će biti napravljene. Mi iz Živog zida pozdravljamo ovakvu reakciju Načelnika. Nadamo se da će održati riječ i učiniti sve potrebno da do pozitivnog rješenja dođe, a do tada ćemo pažljivo pratiti razvoj situacije, stoji u priopćenju kojeg potpisuje
Gordana Marić
Koordinator Živog zida Općine Drenovci

Hitovi: 273