USKLADIMO FREKVENCIJE

Načelnik jedne od najnerazvijenijih općina ima plaću gotovo 14.000 kuna

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

„Načelnik jedne od  najnerazvijenijih  općina u našoj županiji prima najvišu neto plaću među načelnicima u Slavoniji, gotovo 14 tisuća kuna, navodi to u priopćenju Živi zid Vukovarsko-srijemske županije.

Riječ je o načelniku Općine Drenovci, Jakši Šestiću iz HDZ-a, koji prema podatcima iz Registra državnih službenika prima mjesečnu neto plaću u iznosu od 13 tisuća 916 kuna. Najplaćeni je među načelnicima, ukupno njih 26 koliko broji Vukovarsko srijemska županija – stoji između ostalog u priopćenju Živog zida županijske organizacije Vukovarsko srijemske županije, kojeg potpisuje koordinator za Vukovarko srijemsku županiju Pavao Josić.

Mi u Živom zidu smatramo da je tako visoka plaća apsolutno neopravdana i moralno bi bilo ju smanjiti iz poštovanja prema mještanima Općine Drenovci kojih ogromna većina jedva preživljava – ističe Josić i dodaje i kako je čak 40 posto kuća u toj Općini prazno, mlade obitelji se iseljavaju u inozemstvo za boljim životom, a stari umiru. Umjesto da rade na boljitku standarda mještana, fokus vladajućih je na vlastitoj koristi. Da nije bahato bilo bi smiješno – zaključuje Josić.

Načelnik općine Drenovci Jakša Šestić, kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao kako je njegova plaća u skladu s koeficijentom propisanim Zakonom, te da je riječ o jednoj od Općina koja ima najveći proračun. Šestić je isto tako naglasio da je donedavno bio volonter načelnik i primao je 50 posto od sadašnje plaće, te da je sada načelnik profesionalac i prima plaću u punom iznosu.

Hitovi: 598