USKLADIMO FREKVENCIJE

"Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević


U Osnovnoj školi “Antuna i Stjepana Radića” u Gunji sutra, 12.listopada, u 12 sati, bit će svečanost koju organizira Fond za zaštitu okoliša I energetsku učinkovitost kako bi uručili
prvu nagradu za najbolju predstavu u kategoriji djece nižih razreda pod nazivom „Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo“.

Dječja predstava na zanimljiv i maštovit način prikazuje kako se može pametno postupati s otpadom te na taj način dati doprinos u očuvanju okoliša.

Naime, u svibnju ove godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio edukativni natječaj "Otpad odvoji i nagradu osvoji", namijenjen svim vrtićima i školama u RH. Natječaj je proveden u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a s ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom. Ovim natječajem djeci i mladima željelo se pružiti priliku da zemlju u kojoj odrastaju, Lijepu našu, na kreativan način učine još ljepšom, čišćom i ugodnijom za život. S obzirom na kratkoću vremena kojeg su djeca i mladi imali na raspolaganju za pripremu zadatka, u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bili su iznenađeni velikim interesom, čak 180 prijava u samo tri tjedna, za ovu temu i broj pristiglih radova vrlo maštovitih i originalnih. S takvim nagradnim natječajima planiraju nastaviti i ove školske godine.

U natječaju su sudjelovale četiri kategorije djece i mladih, podijeljene po dobnim skupinama: vrtići, niži razredi osnovnih škola, viši razredi osnovnih škola te srednjoškolci. U svakoj skupini su dodijeljene po tri nagrade, a svim prvonagrađenima predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dolaze na lokaciju uručiti nagrade. Tako će se sutra (12.10.) u Gunji u okviru programa uz pozdravne riječi ravnatelja Osnovne škole "Antuna i Stjepana Radića" Stipice Mišure i načelnika Općine Gunja Ante Gutića, obratiti i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, te voditeljica Službe zaštite prirode Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vlatka Gulan-Zetić. Po završetku pozdravnih govora, pobjednička dječja skupina Osnovne škole "Antuna i Stjepana Radića izvest će predstavu "Recikliranjem ukrasimo, Bon Bon spasimo".

 

Hitovi: 814