USKLADIMO FREKVENCIJE

Županjski srednjoškolci u novom EU projektu

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održana je početna konferencija EU projekta prekogranične suradnje, Interreg IPA CBC Programme Croatia - Serbia Impact ENVI , "Utjecaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu okoliša u pograničnom području".

Nositelj projekt je Poljoprivredni fakultet u Osijeku, a partneri su Obrtničko-industrijska škola iz Županje, Educons univerzitet iz Sremske Kamenice, te Zavod za ratarstvo i povrtlarstvo iz Novog Sada. 

Projekt IMPACT-ENVI je osmišljen u svrhu poticanja svijesti i interesa zajednice za revitalizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, zaštite okoliša i kvalitete hrane. Tijekom trajanja projekta pratit će se kemijski i ekološki status vode, analizirati opasne tvari i organski onečišćivači te određivati status poljoprivrednih proizvoda, gnoja, krmiva i zdravstvenog statusa životinja u svrhu utvrđivanja utjecaja poljoprivredne proizvodnje na okoliš. Projekt se provodi u suradnji Republike Hrvatske i Republike Srbije. Obrtničko-industrijskoj školi Županja je velika čast i odgovornost biti partner, te sudjelovati u aktivnostima tijekom projekta, istaknula je prof. Dubravka Gvozdić.

Trajanje projekta: 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 570.255,17 eura, od čega je 85% iznosa sufinancirano iz fondova EU. Obrtničko-industrijska škola participira u ukupnom iznosu sa 32.679,62 eura, od čega su 4.901,98 eura vlastita sredstva, a 27.777,67 eura je osigurano iz EU fondova.

 

Hitovi: 805