USKLADIMO FREKVENCIJE

"UZOR- učimo zajedno, opažamo, reagiramo".

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva održana je dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odabranima na natječaju "Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa" financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos od 6.685.763,05 kuna bespovratnih sredstava odobren je proširenjem financijske omotnice za 7 projekata s rezervne bodovne liste temeljem koje je u prvom krugu, odobreno financiranje 29 projekata.

Udruga B.a.B.e., u partnerstvu s Volonterskim centrom Vukovarsko-srijemske županije, Gimnazijom Županja i Centrom za socijalnu skrb Županja, provodit će projekt pod nazivom "UZOR – učimo zajedno, opažamo, reagiramo" .

"Projekt za cilj ima osnažiti svijest o vrijednosti volontiranja i pružiti strukturiranu podršku volonterstvu u lokalnoj zajednici s naglaskom na volontiranju mladih. Projekt, čije je trajanje predviđeno na 15 mjeseci, adresirat će problem nedostatka koordinacije između ustanova u socijalnoj skrbi, obrazovnih institucija i udruga na lokalnoj razini", kažu u Udruzi B.a.B.e.

"U okviru projekta bit će osnovan školski volonterski klub, gdje će se učenike poticati da i sami prepoznaju  probleme i osmisle rješenja, te ponude svoj doprinos razvoju lokalne zajednice. Uz učenike Gimnazije ciljana skupina su djeca iz udomiteljskih obitelji, kojima će učenici Gimnazije pružati pomoć u učenju i svladavanju školskog gradiva, jer je uočeno  da dio njih im s tim problema , te da vrlo mali broj djece iz udomiteljskih obitelji nakon srednje škole nastavlja dalje školovanje. A kada su u pitanju organizatori voloniranja postoji   problem nedostatka podrške i nedovoljnog poznavanja procesa izrade i vođenja projekta, pa će se kroz različite edukacije i praktične aktivnosti unaprijediti kapaciteti organizatora volontiranja za menament volontera, proširiti njihovo poznavanje i mogućnosti koje pružaju EU i HR fondovi, kao i znanje o korištenju novih tehnologija za postizanje ciljeva", kaže Saša Užarević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Županja.

foto:Zdenka Knežević

Hitovi: 991