USKLADIMO FREKVENCIJE

Dijamantni certifikat gunjanskoj školi

Kategorija: /
Autor: Sanja Pavelić

 

Osnovna škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji jedna je od najljepše uređenih škola u Vukovarsko srijemskoj županiji zahvaljujući radu i trudu učitelja i učenika ove škole.

Ovih dana obradovala ih je i vijest da je školi dodijeljen Dijamantni certifikat Međunarodne eko škole. Priznanje je dodijeljeno ravnatelju Stipici Mišuri u Zagrebu.

- Dodijeljen nam je najviši status Međunarodne eko škole. To nam je velika nagrada i poticaj za daljnje ekološke aktivnosti i projekte kojima se briga za okoliš, zdrav život i pravilna prehrana promiču kao trajne vrijednosti i način života. Posljednjih su godina ekološka promišljanja, ekološko djelovanje i ekološki način života našoj školi dali poseban i prepoznatljiv pečat. Zahvaljujem svim učenicima, roditeljima, djelatnicima škole i svima koji su na bilo koji način omogućili stjecanje ovog prestižnog statusa - kaže ravnatelj Mišura. U Gunji se posebna pažnja posvećuje očuvanju i uređenju okoliša škole, a dijelovi nastave iz prirode i biologije izvode se u školskom vrtu , zbog zastupljenosti različitih vrsta biljaka. Inače, vrt gunjanske osnovne škole također je nagrađivan.

- Vrlo sam sretan i ponosan što djeca rado sudjeluju u svim aktivnostima. Zadaća programa Eko škole je odgojiti i osposobiti mlade generacije i učiniti ih osjetljivima za pitanja zaštite okoliša te ih osposobiti za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti - kaže ravnatelj. Ravnatelj Mišura ističe kako škola nije samo ekološki osviještena, zastupljene su i ostale aktivnosti a posebno smo ponosni na na naše "filmaše" koji su gunjansku osnovnu školu učinili poznatom u cijeloj Domovini i šire- zaključuje ravnatelj Mišura.

 

 

 

Hitovi: 744