USKLADIMO FREKVENCIJE

Putujemo i učimo

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

Projekt financira Europska unija, a sredstva je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu Erasmus+ programa KA1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Projektom "Putujemo i učimo" ostvarena je mobilnost 20  učenika u Dublin, gdje su učenici zanimanja elektrotehničar i računalni tehničar za strojarstvo odradili stručnu praksu.

Partner u projektu iz Irske Martello Training osigurao je smještaj i rasporedio učenike u tvrtkama, gdje su uz dodijeljenog mentora obavljali poslove i zadaće iz struke.

"Cilj projekta Putujemo i učimo je povezivanje teorijskog znanja s praktičnim radom kroz iskustvo rada učenika u inozemstvu;  učenici su upoznati s potrebom stalnog poboljšanja znanja i vještina kako bi stekli i zadržali konkurentnost na tržištu rada.

Specifični ciljevi su:

- upoznavanje s potrebama europskog tržišta rada i vještinama i kompetencijama potrebnima za rad na istome,

- poboljšanje znanja engleskog jezika,

- osamostaljivanje te stjecanje samopouzdanja i europskih građanskih vrijednosti." istaknula je prof. Luca Dandić, ravnateljica Tehničke škole Županja. Dodaje kako su sudionici mobilnosti imali su priliku radeći u irskim tvrtkama procijeniti svoje znanje i vještine stečene kroz dosadašnje školovanje, a komunikacijom u tvrtkama, u obiteljima i u obavljanju svakodnevnih zadaća i usavršiti svoj engleski.

"Nastavnici u pratnji, Igor Katona, ujedno i voditelj mobilnosti i Marko Dorotek, svjedočili su iznimnoj predanosti naših učenika na svojim radnim mjestima te bili na raspolaganju učenicima tijekom putovanja i boravka u Irskoj. " naglasila je prof.Dandić.  

U kulturološkom dijelu programa partner je osigurao predavanje na  kojem su sudionici upoznati  sa zemljom domaćinom, kulturnim i prirodnim obilježjima Irske, a boraveći u irskim obiteljima i s prehrambenim navikama  i načinom života uopće.  Slobodno vrijeme su iskoristili za obilazak Dublina, upoznali se s povijesnim i kulturnim obilježjima, posjetili glavne znamenitosti te  imali priliku osjetiti ćudljive vremenske prilike s kišom koje su specifične za Irsku.

Hitovi: 834