USKLADIMO FREKVENCIJE

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi Županja projekt mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa, za KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Vrijednost projekta iznosi 46 684,00 EUR.

Deset učenika zanimanja elektrotehničar i deset  učenika zanimanja računalni tehničar za strojarstvo putuju, sutra  18. veljače 2017. na stručnu praksu u Dublin/Irsku, gdje će boraviti dva tjedna, uz pratnju  profesora Marka Doroteka i Igora Katone

Razdoblje mobilnosti je od 18. veljače  do 4. ožujka 2017.

Cilj projekta mobilnosti Putujemo i učimo je povezivanje stečenog teorijskog znanja s praktičnim radom kroz iskustvo rada u inozemstvu.

Specifični ciljevi projekta su:

- upoznavanje s potrebama europskog tržišta rada te vještinama i kompetencijama potrebnima za rad na istome

- poboljšanje znanja engleskog jezika

- osamostaljivanje te stjecanje samopouzdanja i europskih građanskih vrijednosti

U sklopu projekta održane su 11. listopada 2016. kulturološke pripreme, na koje su se odazvali roditelji i zainteresirani učenici. Projekt je predstavio voditelj mobilnosti Igor Katona, a  provedbu mobilnosti roditeljima i učenicima je prezentirao partner iz Irske gospodin Emir Stranjak ispred Martello Training Centra.

U razdoblju od 09. do 13. siječnja 2017. održane su zajedničke pripreme učenika i profesora u pratnji iz engleskog jezika.
 
A  jučer je  održana   stručna priprema učenika u organizaciji profesora Marka Doroteka i profesora Igora Katone. 
 
"Naš polazak je sada vrlo blizu i pomalo je zavladala "putna groznica" jer svi sa nestrpljenjem isčekujemo da krenemo na put. Veselimo se novim znanjima i iskustvima", kažu učenici i njihovi profesori.

 

Hitovi: 3884