USKLADIMO FREKVENCIJE

Ministar Barišić u Babinoj Gredi najavio skori nastavak gradnje sportske dvorane

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Babogredsku Osnovnu školu Mijat Stojanović danas je, treći put, posjetio ministar obrazovanja znanosti i sporta – Pavo Barišić, gdje se susreo s ravnateljicom Đurđicom Babić, načelnikom Općine Babina Greda Josipom Krnićem, učenicima, roditeljima, nastavnim osobljem i ostalim zaposlenicima škole, a susretu su nazočili i župan Božo Galić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i šport preuzela Jadranka Mustapić-Karlić. 

Nakon drugo vremena tijekom kojeg je predstavljalo gorući problem u Babinoj Gredi te bilo uzrok velikog nezadovoljstva i prosvjeda roditelja i učenika, gradilište buduće sportske dvorane nedavno je konačno sanirano. Događanja u toj školi ministar prati od dolaska na ministarsku poziciju, babogredsku školu uvrstio je u proračun za ovu godinu, a za radove je izdvojeno 5,5 milijuna kuna. Ministar Barišić najavio je skoro raspisivanje natječaja i nastavak radova:

 

Meni je iznimno zadovoljstvo što mogu ovdje s vama podijeliti ove trenutke zajedničkog druženja, obilaska dvorane i cijelog objekta. Želim posebno izraziti radost zbog onoga što sam uočio čim sam došao - u mjestu ima djece, radosti, osmijeha... Prošli put kad sam došao, kada sam vidio ovu školu praznu, to mi je bio jedan od tužnijih trenutaka, jer je ovo mjesto doživjelo da svi učenici moraju odlaziti dnevno desetke kilometara u udaljena mjesta i putovati u svakakvim uvjetima. Žalosno je da se to dogodilo zbog ovih građevinskih poteškoća. Ovo je prilično složen proces, ali sam jako zahvalan svojim suradnicima što su uspjeli potaknuti sve koji u njemu sudjeluju, da se dovrši učvršćenje ovog objekta, da danas škola može obavljati svoju osnovnu zadaću. Želio bih, da kako smo se i dogovorili, uspijemo u ovom naumu, napravili smo prvu fazu vrativši učenike u školu, razgovarali smo o detaljima i da se što prije raspiše natječaj. Velika mi je želja da sljedeće godine otvorimo dvoranu, da u njoj stasaju  nove generacije izvrsnih nogometaša, košarkaša, košarkašica i da se djeci pruži sve što moderna sportska dvorana može pružiti. Mislim da smo zasad opravdali ukazano povjerenje, a želio bih da se i sve dogovoreno ostvari.

 

Ravnateljica Đurđica Babić zadovoljna je povratkom učenika u matičnu školu, ali i suradnjom s nadležnim Ministarstvom u posljednjih nekoliko mjeseci, koje je rezultiralo vidljivim pomacima:

Ministar me oduševio svojom gestom, kada me osobno nazvao na telefon prvi dan drugog polugodište ove školske godine, da se ispriča što nas nije dočekao u školi, kada smo se vratili nakon tri i pol provedena mjeseca u županjskoj i ceranskoj školi. Svojim postupcima je pokazao da je drugačiji od drugih i njegovih prethodnika, imamo veliku vjeru i nadu da će, kao što je dosad ispoštovao svoja obećanje, održati i dalje riječ i da ćemo 2018. godine konačno imati svoju dvoranu.

Učenik četvrtog razreda, prošlo polugodište pohađao je u Cerni, a iako je imao gdje odraditi sat tjelesnog, jedva je dočekao da se vrati u svoju školu, jer kako kaže, naporno je bilo putovati svakodnevno, ustajati rano, ali osim što su imali prostor za tjelesni i puno rekvizita, postoji još jedna pozitivna strana, saznajemo - između Županjaca, Babogredaca i Ceranaca dogodile su se ljubavne iskre i nova prijateljstva, pa je odlazak u druge škole dobio smisao, barem taj... Dok ministar sa svojim suradnicima ne ispuni obećanje i dok babogredska djeca ne budu mogla pozvati svoje nove prijatelje i simpatije da im se zahvale za gostoprimstvo i konačno, nakon trideset godina svi mještani Babine Grede uživaju u čarima sporta...

 

Hitovi: 1232