USKLADIMO FREKVENCIJE

UZ Klasje dobila priznanje za NAJPROIZVOD: Ovratnik sa zlatovezom.

Kategorija: /
Autor: M.Pastuović

Od 4. do 7. listopada 2016. održana je 28. Državna smotra učeničkih zadruga RH u Zadru na kojoj je sudjelovala UZ Klasje Obrtničko-industrijske škole Županja. UZ Klasje stekla je pravo sudjelovanja na Državnoj smotri nakon što se plasirala na 1. mjesto na Županijskoj smotri 15. travnja 2016. u Vođincima.

Na Državnoj smotri sudjelovalo je 70 učeničkih zadruga svojim izložbenim štandom, prezentacijom rada zadruge i prezentacijom praktičnog rada na štandu. Na smotri je učenica 4.a razreda, Kata Ilišević prezentirala izradu zlatoveza na izvorni tradicionalan način, a učenica 3.a Rebeka Jurišić prezentirala je komisiji rad zadruge i njenih sekcija. Učenice su bile u pratnji voditeljice Slavice Lenić, stručne suradnice u tekstilu i Sanje Barbir, profesorice tekstilnih predmeta, voditeljice zadruge i članice državnog povjerenstva za provedbu Državne smotre. Učenička zadruga Klasje dobila je priznanje za NAJPROIZVOD: Ovratnik sa zlatovezom.

Za dobivanje ovog priznanja predloženi proizvod mora biti estetski zapažen, konkurentan na tržištu, postignuće u prodaji istog proizvoda, imati ambalažu, deklaraciju i cijenu, te ne smije biti jedini uzorak, odnosno zadruga mora imati više izrađenih proizvoda.

 

Hitovi: 503