USKLADIMO FREKVENCIJE

Veliki uspjeh Janka Čivića na Kemijskoj olimpijadi

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

Babina Greda je ponosna na mladog Janka Čivića, maturanta III. Osječke Gimnazije iz Osijeka .

Janko je među genijalnom četvorkom , koja se nedavno s Međunarodne kemijske olimpijade , koja se održavala u Bratislavi i Pragu vratio kući, u Babinu Gredu sa srebrnom medaljom. Njegov tim, u kojem su uz njega bili Matko Petrović, Ilija Srpak i Borna Šimić pobrao je čak četiri medalje.

Janko se za Kemijsku  olimpijadu intenzivno pripremao.Na pripreme je putovao i u Zagreb, a ispit na Olimpijadi, koji je bio izuzetno zahtjevan i težak provodio se dva dana.

No unatoč dobroj pripremljenosti nije očekivao tako veliki uspjeh i medalju.

"Kada sam odlazio na Olimpijadu nisam imao prevelika očekivanja. I dalje mi je nevjerojatno da sam osvojio srebrnu medalju", kaže Janko i dodaje kako se za kemiju zainteresirao u drugom razredu Gimnazije. Odlikaš je, a uz kemiju odličan je i u matematici, informatici, biologiji, fizici. Sudjelovao je na mnogim natjecanjima iz tih predmeta, a plasman na državno natjecanje iz kemije osigurao mu je izravan upis na Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

"Najviše me zanima organska i fizikalna kemija, a nisam ljubitelj neorganske kemije gdje ima dosta učenja napamet", kaže ovaj budući brucoš istraživačkog smjera studija kemije na PMF-u i dodaje kako bi želio ostati u Hrvatskoj i baviti se istraživanjima u laboratoriju.

Janko ima vremena  za druženje, izlaske, prijatelje , a voli i šah. U Šahovskog kluba Šokadija Babina Greda ne kriju zadovoljstvo i ponosni su što je Janko Čivić njihov član.

 

Hitovi: 390