USKLADIMO FREKVENCIJE

"Škola za život"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 Županjsku Gimnaziju danas je obišla pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj.

Susretu je nazočio i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Kruno Šarić. Sastanak s nastavnicima i stručnim suradnicima uključenima u eksperimentalni program od sljedeće školske godine 2018/2019. organiziran je kao uvod u program "Škola za život". Odgovarajući na novinarski upit za program HRŽ-a kako je Gimnazija Županja uspjela biti jedina škola s područja Vukovarsko-srijemske županije u eksperimentalnome programu Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja je rekla da Gimnazija Županja pokazuje svojim primjerom kako krenuti prema "Školi za život". "Dakle, uključili su se u eksperimentalni program, imaju motivirane nastavnike, stručne suradnike, ravnatelja, a vjerujem i roditelje i lokalnu zajednicu koja ih podržava." dodala je Kralj.

 

Ravnatelj Gimnazije Županja prof. Ivica Živković je tijekom susreta nastavnika i stručnih suradnika uključenih u eksperimentalni program "Škola za život" s pomoćnicom ministrice znanosti i obrazovanja Lidijom Kralj istaknuo kako cijene što je Ministarstvo odabralo upravo njihovu školu. "Zahvalni smo što ste od svih srednjih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji odabrali baš našu školu." rekao je Živković i dodao: "U tom izboru prepoznali smo izazov i odgovornost, ali i otvorenost i povjerenje u sve nas jer se iz godine u godinu trudimo učiniti našu Gimnazijom boljom i uspješnijom školom".

Danas je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj obišla nekoliko škola. Osim u Gimnaziji Županja boravila je i u Drenovcima, u Osnovnoj školi "Ivan Meštrović".

 

Hitovi: 959