USKLADIMO FREKVENCIJE

"Naše školonterske akcije"

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U okviru projekta "Školontiranje", koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, započeo je ciklus obrazovnih aktivnosti

namijenjenih jačanju kapaciteta članova uspostavljenih školskih volonterskih klubova u 10 odgojno-obrazovnih ustanova na području Sisačko-moslavačke i Vukovarsko-srijemske županije.

Edukacije pod nazivom "Naše školonterske akcije", koju provode trenerice iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, organiziraju se u svrhu planiranja, pripreme i provedbe školskih volonterskih akcija koje će se organizirati, a također i u svrhu učenja, prvenstveno učenika, kako izraditi ideju te istu staviti u planski okvir. Posljednja u nizu planiranih edukacija na području Vukovarsko-srijemske županije održana je u Obrtničko-industrijskoj školi Županja. Školski volonterski klub Agape okupio je u Obrtničko-industrijskoj školi Županja učenike prvih i drugih razreda, saznajemo od zamjenika koordinatorice volontera Silvija Golubovića koji ističe kako učenici žele biti volonteri i do sada su, u okviru Školskog volonterskog kluba "Agape" proveli nekoliko akcija. Planiraju, dodaje Golubović, urediti školsko dvorište zgrade u Velikom kraju, a suradnju s PRONI Centrom za socijalno podučavanje ocjenjuje izvrsnom. Inače, projekt "Školontiranje" u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama, Ekonomskom školom Vukovar, Osnovnom školom "Nikole Andrića" Vukovar i Tehničkom školom Sisak, te organizacijom civilnog društva-Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. Projekt "Školontiranje" ukupne je vrijednosti 1.134.356,84 kune. Iznos koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 911.652,93 kune.

 

 

Hitovi: 678