USKLADIMO FREKVENCIJE

Gimnazijalci održali tematsku večer Lektira je svemu kriva

Kategorija: /
Autor: B. G. Dabić

U amfiteatru Gimnazije održana je sinoć tematska večer Lektira je svemu kriva.

Multimedijalna grupa DeMode sastavljena od triju prvi razreda ( I.B,I.C i I.D) i dvaju drugih (II.B i II.D) razreda izvela je 90-minutni program i oduševila publiku, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu.

Grupa DeMode njeguje danas anakrone vrijednosti, kao što su umijeće čitanja, pisanja, govorenja, debatiranja, profiliranja jezične, književne i kazališne kulture, privilegiranost estetskog književnog doživljaja, savladavanja tehnike multimedijalnog pristupa književnom djelu, usvajanje kategorija odgovornosti, individualnosti, timskog rada i interkulturalnosti, potom organiziranje tematskih putovanja, predstavljanje zanimljivih gostiju, smijeha, zabave, druženja, rečeno je u kratkom predstavljanju MM grupe DeMode .

Program je otvorio Petar Vođinac, koji je kazivao poeziju, a nakon njega govor Mladi i politika održao je Luka Marošević, koji je imao snažan odjek među publikom. Nastupio je potom Band "Jedna žena i tri muškarca", a nakon njih uslijedila je Fedra ili scenska uprizorba s ključem , u kojoj su sudjelovali učenici II.B razreda.

"Oduševljena sam. Amfiteatar je prepun , djeca su bila izvrsna, imali su veliku tremu, ali mislim da su se uspjeli prevladati, jer su dočarali sve što su htjeli", istaknula je prof. Dubravka Bilić , voditeljica MM grupe DeMode, zahvalivši se gradonačelniku Davoru Miličeviću, svim roditeljima i ostalima koji su došli na ovu tematsku večer.

" Bio je to jedan koloplet raznorodnih izražajnih sredstava koji su kod publike vrlo dobro primljeni i to nam je poticaj da idemo dalje i ozbiljnije", kazala je prof. Bilić.

 

Hitovi: 667