USKLADIMO FREKVENCIJE

“Napiši pjesmu i osvoji bicikl”

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

U povodu 26. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.  Lions klub Vukovar u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" iz Osijeka dodijelio je nagrade učenicima koji su napisali najbolje literarne radove na temu Vukovar-grad budućnosti poslane na natječaj pod nazivom "Napiši pjesmu i osvoji bicikl".

Pjesme su napisala 62 učenika iz 17 osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Šestero najboljih dobilo je  nagrade, a njihovim su mentorima  uručene medalje.

„Tema je bila Vukovar-grad budućnosti, a od najmlađih smo željeli doznati kako vide Vukovar u kojemu će jednoga dana živjeti. Stiglo je jako puno kvalitetnih radova i uistinu nam je bilo teško odabrati najbolje. Zato smo, osim prva tri mjesta, odlučili dodijeliti i dodatne tri nagrade“, rekla je Tijana Pavliček, predsjednica Stručnog povjerenstva za odabir najboljih radova.

Prema odluci  Stručnog povjerenstva prvu nagradu, bicikl s popratnom opremom,  osvojila je Lana Vidaković, učenica Osnovne škole Blage Zadre iz Vukovara, drugo mjesto osvojila je Mariola Tomić iz OŠ "Julije Benešić" iz Iloka, a treće je mjesto osvojila učenica Nika Biljan iz OŠ "Matije Antuna Reljkovića" iz Cerne.  Nagrađeni su i Miro Lordan  iz  Osnovne škole  "Siniše Glavaševića" Vukovar,  Mateo Topić  iz  Osnovne škole "Nikole Tesle" iz Mirkovaca te Nina Grebić iz Osnovne škole "Josipa Matoša" iz Vukovara.

„Drago mi je da se na ovaj natječaj odazvalo jako puno škola i učenika s područja cijele županije, još više nego protekle godine kada smo natječaj organizirali po prvi puta. Nadam se da će nam se i u buduće javljati sve više škola i učenika te da ćemo na ovaj način tradicionalno obilježavati Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“,  rekao je Željko Đekić, tajnik Lions kluba Vukovar i predsjednik zone Regije istok, te nadodao da će shodno mogućnosti kluba objaviti zbirku pristiglih radova i natječaj proširiti na ostali dio RH i mogućnost još jednog Distriktualnog projekta.

Sudionicima skupa prigodno su se obratili guverner Distrikta 126 Hrvatska Mladen Kajganić i gospođa Snježana Grgurević ispred Grada Vukovara te pozdravili ovu hvale vrijednu akciju vukovarskih lionsate te angažman i zanimanje učenika osnovnih škola i njihovih mentora sa područja VSŽ.

U prigodnom programu sudjelovali su članovi  Vukovarskih iskrica koje su organizatori također nagradili prigodnim poklonima.

Najavljena tradicionalna biciklistička vožnja od Osijeka do Vukovara odgođena je zbog iznimno lošeg vremena i sigurnosti samih sudionika, biciklista.Hitovi: 510