USKLADIMO FREKVENCIJE

POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU

Kategorija: /

Učenici osmih razreda OŠ Mate Lovraka posjetili su početkom školske godine Vukovar.

Provedba je to projekta koji organizira Ministarstvo branitelja uz potporu Ministarstva odgoja i obrazovanja.Organizira ga i provodi Javna ustanova ''Memorijalog centra Domovinskog rata u Vukovaru''. Ovaj projekt obuhvaća učenje osmaša iz svih krajeva Republike Hrvatske o Domovinskom ratu i o značenju Bitke za Vukovar u obrani cjelovitosti i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Osim teorije i sata povijeti, učenicima je organiziran posjet svim memorijalnim obilježjima Domovinskog rata i stradanja, posjet vojarni, Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, Ovčari, Mjestu sjećanja – Vukovarska bolnica, Trpinjska cesta, Vodotoranj i drugo. Učenici su obišli muzeje grada i upoznali kulturno – povijesnu baštinu grada.

Mislilo se i na druženje učenika i povezivanje s drugim školama pa je u večernjim satima za učenike organiziran odlazak u disco.
Dvodnevni boravak u Vukovaru završio je Školom mira s ciljem da učenici šire mir i toleranciju u svojim sredinama. Proveden je kviz o poznavanju Vukovara i Domovinskog rata te Bitke za Vukovar. Za našu su se školu natjecali Nina Matanović i Mario Madžarević te su osvojili 4. mjesto.

Prijevoz, prehranu i smještaj snosili su organizatori projekta. Posjet škola iz Republike Hrvatske raspoređen je tijekom cijele školske godine. Jedn posjet obuhvaća dvadesetak škola. Učenicima je ovo bogato i vrijedno iskustvo i način učenja istine o Domovinskom ratu.

                                               Autor:Radojka Matić

Hitovi: 458