USKLADIMO FREKVENCIJE

Ispiti za sigurno upravljanje biciklom

Kategorija: /
Autor: Z.Knežević

 

U Osnovnoj školi "Ivana Kozarca" Županja danas su djelatnici Policijske postaje Županja u suradnji s Hrvatskim auto klubom organizirali zanimljivu akciju, polaganje ispita za vožnju biciklima.

O kakvoj je akciji i preventivnom programu riječ pojasnio je Igor Galunić, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Policijske postaje Županja koji je rekao da mu je drago što su se uz županjske osnovce u cijelu priču uključili i učenici iz Bošnjaka i Gunje. "Zahvaljujem i osnovnim školama i HAK-u, te Gradu Županja koji je osigurao da učenici koji uspješno prođu i pismeni i praktični dio budu i nagrađeni reflektirajućim prslucima i svjetlima za bicikle." rekao je Galunić uz kojega je i danas u ovoj akciji bio kontakt policajac Mirko Vić.

Uz predstavnike škole domaćina, Osnovne škole "Ivana Kozarca", nastavnika tehničke kulture Željka Pejnovića čiji učenici već generacijama postižu zavidne uspjehe i na županijskoj i državnoj razini u okviru natjecanja Sigurno u prometu, nazočni su bili i predstavnici škole Mate Lovraka, te ravnatelj Osnovne škole "Fra Bernardina Tome Leakovića" iz Bošnjaka Marko Kovačević koji je suradnju s policijom ocijenio odličnom i vrlo korisnom.

Nakon što Hrvatski auto klub učeniku koji je uspješno položio ispit dodjeli Potvrdu o osposobljenosti za upravljanje biciklom tu priča ne završava.

Od učenika se očekuje primjena stečenih vještina i znanja te sigurno i odgovorno kretanje u prometu.

Hitovi: 517