USKLADIMO FREKVENCIJE

Obrazovanje

Općina Cerna sufinancira kupovinu udžbenika

Autor: Sanja Pavelić
Kategorija:

Općina Cerna u svom proračunu osigurala je financijska sredstva kako bi olakšala roditeljima i učenicima pripremu za novu školsku godinu koja svake godine „optereti „ kućni budžet.

Malo literarno sijelo

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

Na Malom literarnom sijelu, održanom u Gradskoj knjižnici Županja u okviru 53. Šokačkog sijela, sudjelovalo je 6 škola s područja županjske Posavine s 16 učeničkih radova, dok je nagrađeno 7 literarnih radova.

Uspjeh županjskih debatanata

Autor: B. G. Dabić
Kategorija:

"Ne mogu reći da sam iznenađena, no neopisivo sam radosna i zahvalna. Darovitost i kontinuirani rad, jedini su put do uspjeha", kaže prof.Dubravka Bilić,voditeljica Debatnog kluba PATHOS Gimnazije Županja.

"Za naše male genijalce"

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Hrvatska elektroprivreda u sklopu pete godine provedbe akcije "Za naše male genijalce" daruje 100 novih računala za 29 osnovnih škola diljem Hrvatske.

Koprivići u dvorištu srednje škole

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Štrajk prosvjetara i dalje traje, ali aktivnosti u školama nisu zaustavljene, o čemu svjedoče i fotografije iz Obrtničko-industrijske škole Županja.

Županjski srednjoškolci na sajmu u Osijeku

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

 

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek u suradnji sa Studentskim zborom FAZOS i ALUMNI Udrugom bivših studenata i prijatelja organizirao je „2. sajam Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava“ sadašnjih i bivših studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. 

Na "Zrinskom" druga generacija studenata

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Uvodno predavanje te svečano promoviranje druge generacije upisanih studenata Visoke škole Nikola Šubić Zrinski svih slavonskih županija održano je u velikoj vijećnici Grada Županja.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U osnovnim i srednjim školama danas je započeo štrajk, istaknuli su čelnici većinskih školskih sindikata nakon neuspjelog mirenja s Vladom koja je odbacila njihove zahtjeve za 6 postotnim povećanjem plaća u školstvu.

Nagrađene profesorice

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

Svjetski dan učitelja ove godine u Hrvatskoj poseban je jer je prvi put Ministarstvo obrazovanja nagradilo najbolje – 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je u subotu na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Županjske profesorice autorice dva udžbenika

Autor: Z.Knežević
Kategorija:

U Katalogu udžbenika za učenike srednjih škola, objavljenom od strane MZO, u području rada poljoprivreda, nalaze se samo dva udžbenika za stručne poljoprivredne predmete:  Principi povrćarstva i Zaštita bilja.