USKLADIMO FREKVENCIJE

Na Smotru hrvatskog školskog filma pozvani učenici iz Gunje i Vukovara

Kategorija: /
Autor: S.Bogutovac

GUNJA – VUKOVAR – Učenici osnovnih škola „ Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje i Blage Zadro iz Vukovara pozvani su sa svojim uradcima na Smotru hrvatskog školskog filma.Sedmominutni igrani film „Tako sam sretan“ koji su snimili učenici Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ iz Gunje pod voditeljstvom knjižničarke Anite Tufekčić uz završnu riječ umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, voditelja Studija kreativnih ideja Gunja popularnog SKIG-a, odabran je za sudjelovanje na Smotri hrvatskog školskog filma koja se ove godine održava u gradu Sinju od 21. do 23. rujna. Na Smotri će ove godine sudjelovati iz Gunje učenici Alen Muslimović i Edita Mulavdić,  koji su radili na scenariju za film,  montaži,  a ujedno su i glumili u filmu.

Tako sam sretan – kratki je igrani film s elementima komedije i prikazuje zbivanja u glavi jednog dvanaestogodišnjaka, koji je u potrazi za samim sobom. Kraj je (ne) očekivano sretan. Ukratko, život u školskim klupama piše najljepše stranice našeg djetinjstva. Poruka je filma.

Trominutni animirani film Putevi ljubavi kojeg su snimili učenici Osnovne škole Blago Zadro iz Vukovara  pod voditeljstvom nastavnice likovne kulture Marije Mikulić Bošnjak, također je odabran za sudjelovanje na Smotri hrvatskoga  školskoga filma.

Prosudbeno povjerenstvo ove godine je za Smotru odabralo 44 filma  učenika osnovnih i srednjih škola iz više županija. „ Žanrovski gledano, budu prijavljeni i odabrani dokumentarni, igrani, animirani i eksperimentalni filmovi.“ kaže knjižničarka Tufekčić.  Agencija za odgoj i obrazovanje, prema izboru Povjerenstva, će na DVD-u objavi deset najboljih filmova, kao presjek  školske filmske produkcije za 2017. Kako će proći ova dva filma iz Vukovarsko srijemske županije, vidjet ćemo kad se vrate filmaši.

Hitovi: 380